Sport

Djokovic a cucerit titlul la Roland Garros

Novak Djokovic (36 de ani, 3 ATP) l-a învins pe Casper Ruud (24 de ani, 4 ATP), scor 7-6(1), 6-3, 7-5 și a cucerit trofeul la Roland Garros 2023. Sârbul a ajuns la 23 de titluri de Grand Slam în carieră, cel mai mare jucător din toate timpurile.

  • Novak Djokovic a devenit liderul autoritar în clasamentul trofeelor de Grand Slam din tenisul masculin. Are 23, urmat de Nadal cu 22 și de Federer cu 20
  • Djokovic a câștigat ambele turnee de Grand Slam din acest an, Australian Open și Roland Garros
  • Pentru Djokovic este al treilea titlu pe zgura de la Paris, după cele din 2016 și 2021
  • Casper Ruud a pierdut a treia finală de Grand Slam din carieră. A jucat finala și anul trecut la Paris, învins de Rafael Nadal
  • În 5 meciuri jucate contra lui Djokovic, Ruud nu a câștigat niciun set.

Istoria are azi culoarea cărămizii pisate de la Roland Garros. Al 23-lea titlu de Mare Șlem pentru Novak Djokovic, record absolut, cu care îi întrece pe marii rivali Rafael Nadal, 22, și Roger Federer, 20. Un titlu care a venit acolo unde sârbului i-a fost cel mai dificil de-a lungul timpului să se impună, motiv în plus să fie și mai dulce, mai prețios.

Acum e cel mai mare din toate timpurile, cu performanțe și recorduri pe care le deține singur, fără să fie amenințat. O carieră care s-a construit treptat și a ajuns să fie un turn semeț, inexpugnabil.

Video cu ultimul punct al finalei de la Roland Garos

Ultimul punct al meciului

Cum au ajuns Djokovic și Ruud în finală

Djokovic a ajuns în finală după un mai ușor decât era de așteptat în semifinala cu Carlos Alcaraz (19 ani, 1 ATP). Asta pentru că spaniolul s-a accidentat în setul 3, la scorul de 1-1. Nu și-a mai revenit până la final și a pierdut în 4 seturi. Sârbul s-a impus cu 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Ruud l-a învins clar în semifinală pe Alexander Zverev (26 de ani, 27 ATP), scor 6-3, 6-4, 6-0. Casper a prins o zi fenomenală, a greșit puțin, 19 erori neforțate, și a fost foarte inspirat în preajma fileului, 11 puncte câștigate din 14 urcări.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker