Casa si gradina
Trending

Cele mai bune profile termopan in 2023

Geamurile termopan aduc foarte bune îmbunătățiri casei tale, trebuie sa ai in vedere sa schimbi vechile geamuri din lemn cu unele din tâmplărie PVC cel puțin.

Tâmplăria termopan construcție

Trebuie remarcat ca sunt mai multe tipuri de geamuri termopan sin punct de vedere constructiv, mai ales când vorbim de tâmplărie. Astfel ele pot fi:

  • tâmplărie PVC
  • tâmplărie lemn stratificat
  • tâmplărie aluminiu

Cele mai bune termopane din 2023 sunt cele care oferă o izolație termică și fonică excelentă, durabilitate și un design atractiv.

citește si despre sticla termopan caracteristici si beneficii

Iată câteva dintre cele mai bune recomandări

Gealan S 9000

Este un sistem de tâmplărie din PVC cu 7 camere de izolare, care oferă un coeficient termic de Uw=0,92 W/m²K

Adecvat pentru montarea de geamuri triple funcționale cu grosimea maximă de 52 mm (STV® 54 mm). Tehnică inteligentă de etanșare cu până la trei planuri de etanșare. Concept inteligent de garnituri cu
trei planuri de etanșare.

Adâncimea mare de construcție din toc şi cercevea de 82.5mm

Acest lucru înseamnă că geamurile S 9000 sunt capabile să reducă pierderile de căldură cu până la 70%, comparativ cu geamurile simple.

De asemenea, geamurile S 9000 oferă o izolație fonică excelentă, de până la 46 dB.

Cu protecție anti-efracție clasa RC 2

GEALAN oferă o gamă largă de opțiuni pentru proiectarea ferestrelor din PVC colorate. Una dintre acestea este tehnologia de suprafață consacrată GEALAN-acrylcolor®.

Ferestrele din sistemul de profile S 9000 au opțiunea de placare din aluminiu astfel îmbină avantajele aluminiului si PVC-ului

Sunt disponibile mai mute variante constructive:

  • GEALAN-FUTURA®
  • S 9000 plus
  • GEALAN-LUMAXX® – sistem cu mai puține rame, tehnicii de lipire dezvoltate de GEALAN, STV® Safe Technology – Vitraj static uscat) astfel prin lipirea geamului de profilul de cercevea, rigiditatea lui Combinația dintre tehnologia STV® cu armătură de oțel obișnuită permite atingerea unor dimensiuni până acum neatinse.
Gealan LUMAXX

Pentru preîntâmpinarea apariției mucegaiului în cameră există sistemul automat GECCO (GEALAN CLIMA CONTROL). Mica clapetă inteligentă transformă ferestrele normale în ferestre cu „climatizare“. La presiune redusă a vântului clapeta de aerisire stă deschisă, iar la viteze mai mari ale vântului ea închide canalul de aerisire.

Salamander Streamline 76

Este un sistem de tâmplărie din PVC cu 7 camere de izolare, care oferă un coeficient termic de până la Uw = 0,70 W/(m²K) (cu separare termică prin oţel)

Adâncimea de construcție de 76mm

Acest lucru înseamnă că geamurile Streamline 76 sunt capabile să reducă pierderile de căldură cu până la 45%, comparativ cu geamurile simple.

De asemenea, geamurile Streamline 76 oferă o izolație fonică excelentă, de până la 47 dB.

Datorita profilului solid si robust, ferestrele STREAMLINE pot atinge valori de etanșare la apa si permeabilitate la aer de pana la 1050 Pascal.

Siguranță la efracție: până la RC 2

Disponibilitate in 76 culori RAL

Rehau Brillant-Design

Este un sistem de tâmplărie din PVC cu 5 camere de izolare, care oferă un coeficient termic Uw de până la 1,3 W/m²K W/m2K. Adâncime constructivă 70 mm si grosime sticlă 41 mm.

Acest lucru înseamnă că geamurile Brilliant-Design sunt capabile să reducă pierderile de căldură cu până la 50%, comparativ cu geamurile simple.

De asemenea, geamurile Brillant-Design oferă o izolație fonică excelentă, de până la 45 dB.

Brillant-Design oferă o rezistență antiefracție până la clasa RC3.

Alegeți din numeroase variante constructive in forma rotunde, oblice, triunghiulare sau ferestre cu șprosuri si peste 220 de decoruri disponibile – culori RAL folosind palete de culori KALEIDO COLOR cu o varietate mare de nuanțe metalizate, sau nuanțe cu aspect cald de lemn sau cele pastelate.

Veka SOFTLINE 82

Este un sistem de tâmplărie din PVC cu 7 camere interioare de izolare termică în toc și 6 camere în cercevea, care oferă un coeficient termic de Uw=1,0 W/m2K.

Grosimea pereților exteriori de 3 mm – CLASA A conform standardului european SR EN 12608

Profilul are 82 mm adâncime constructivă. Acest lucru înseamnă că geamurile SOFTLINE 82 sunt capabile să reducă pierderile de căldură cu până la 45%, comparativ cu geamurile simple.

De asemenea, geamurile SOFTLINE 82 oferă o izolație fonică excelentă, de până la 42 dB.

Coeficient de izolare termică: până la 0,67 W/m²K cu 2 sau 3 foi de sticlă (îndeplinește standardul de eficiență destinat caselor pasive)

Sistemul Softline 82 de la Veka permite placare la exterior cu aluminiu si permite minim 50 folieri în culori RAL, imitații de lemn sau folieri metalice termo refractare și permite placarea cu aluminiu la exterior

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele modele de termopane de calitate disponibile pe piață.

Atunci când alegeți termopanele, este important să luați în considerare următoarele factori:

  • Tipul de profil. Profilul termopanelor poate fi din PVC, aluminiu sau aluminiu cu miez termic. Profilul din PVC este cel mai popular, deoarece este relativ ieftin, durabil și ușor de întreținut. Profilul din aluminiu este mai rezistent la intemperii și oferă o izolație termică mai bună decât profilul din PVC. Profilul din aluminiu cu miez termic oferă o combinație de rezistență și izolație termică.
  • Numărul de camere de izolare. Numărul de camere de izolare dintr-un profil de termopan influențează eficiența energetică a acestuia. Cu cât un profil are mai multe camere de izolare, cu atât este mai eficient din punct de vedere energetic.
  • Tipul de geam. Tipul de geam folosit într-o fereastră de termopan influențează, de asemenea, eficiența energetică a acesteia. Geamurile low-e sau geamurile cu argon oferă o izolație termică mai bună decât geamurile simple.
  • Feroneria. Feroneria este un alt factor important care trebuie luat în considerare atunci când alegeți termopanele. Feroneria de calitate asigură o închidere etanșă a ferestrelor și ușilor, prevenind pierderile de căldură și frig cum aleg feroneria pentru un termopan

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker