ActivitatiPescuit

Unde sa pescuiești pe lângă București in 2023

Pescuitul este un hobby care are tot mai mulți adepți in rândul tinerilor dar si mai ales a celor care au deja in sânge aceasta pasiune fie de mic copil fie au dobândit-o pe  parcurs. De multe ori pescarul caută momentele de liniște si relaxare in mijlocul naturi după o săptămâna istovitoare la munca dar alegerea locului de pescuit , a bălti potrivite este prima încercare la care este supus pescarul si nu este ușor mai ales atunci când mergi pe o balta noua. Acum exista multe surse de informare ca sa afli câteva recomandări de bălti de pescuit lângă București

Exista in Romania o multitudine de bălti de pescuit fiecare are propriul regim de pescuit de la sistem prinde si eliberează pana la sistemul cu reținere adică in taxa plătita pe balta se poate retine o anumita cantitate de peste. Daca nu știi care sunt cele mai bune balti de pescuit pe care sa le încerci încercam sa creionam câteva

Baltile de pescuit in jurul Bucureștiului

Astăzi încerc sa va îndrum in alegerea unei bălți de pescuit potrivite in jurul capitalei, Bucureștiul atrage cei mai mulți pescari pasionați de aceeași pasiune si care regăsesc in pescuit clipele de liniște si relaxare.

Așadar va propun câteva bălți de pescuit care merita încercate însă nu garantam ca o sa si prindeți peste, pentru a avea succes trebuie sa includeți si alte variabile pe precum condițiile metrologice, nada si momeala pe care o folosiți si evident îndemnarea pescarului.

Va prezint in cele ce urmează o lista cu câteva bălți de pescuit preferate.

Balta Gruiu

Balta Gruiu este o locație de pescuit situată în comuna Gruiu, județul Ilfov. Lacul are o suprafață de 8 hectare și este populat cu o varietate de specii de pești, inclusiv caras, crap, șalău, biban și alți pești de apă dulce.

Domeniul Gruiu oferă o varietate de opțiuni de cazare, inclusiv cabane, bungalouri și camping. De asemenea, există un restaurant, un bar, un teren de tenis și un loc de joacă pentru copii.

Articole relevante

Iată câteva informații suplimentare despre Balta Gruiu:

 • Prețurile pentru pescuit variază în funcție de specia de pește și de timpul petrecut pe lac.
 • Pescuitul este permis atât ziua, cât și noaptea.
 • Există o limită de dimensiune pentru anumite specii de pești.

Dacă sunteți în căutarea unei locații de pescuit relaxante și bine echipate, Balta Gruiu este o opțiune excelentă.

Prezentare balta Gruiu

Vezi aici condițiile de regulament balta Gruiu

Balta Fundulea 6

Căsuțe Fundulea 6

Balta Fundulea 6 se afla in localitatea Fundulea. O balta nu foarte pretențioasa dar apreciata de pescarii. Poți pescui multe specii de pești printre care: crap, caras, somn si rareori răpitor dar accidental pot intra capturi frumoase. Pe balta regăsiți confortul ideal pentru partide îndelungate având posibilitatea de a închiria căsuțe aflate pe marginea bălti.

Din regulamentul de pe Fundulea 6:

 • se poate reține la programul de zi 5kg, respectiv 8kg la programul de noapte.
 • Se poate pescuit cu maxim 4 scule (lansete / undite)
 • Pescarul poate fii însoțit de o singură persoană (soție copil)
 • Pentru fiecare loc de pescuit este permis un singur vehicul.
 • Pescarul poate schimba locul de pescuit doar cu acordul administrație.

Pentru mai multe detalii despre balta vedeți profilul bălti Fundulea 6 pe pescuitmania.ro

Fundulea 6

Balta Fundulea 1

Este o balta de pescuit in Călărași la 35km de București. Balta nu are stuf, nici pomi pe margini. Apa este in jur de 1,5 metri la mal iar in larg cam 3-4 metri cu maluri joase ideale pentru pescuit.

Balta este curata, nu agata este o balta care are umbrare si care oferă condiții bune de pescuit.

Cateva detalii despre regulamentul bălți Fundulea 1:

 • maxim 5 lansete sau undite
 • plantatul admis numai cu navomodelul
 • se poate retine maxim  10 Kg crap +somn, caras si alte specii fără limita
 • se eliberează: crapul peste 5 Kg, crapul sub 0.5 Kg
 • petrecerile sau ascultarea muzicii la volum mare
 • lăsarea gunoiului pe locul de pescuit, acesta ridicând-se de fiecare pescar si depus in locurile special amenajate
Balta Fundulea 1 vara

Balta de pescuit Moara Vlăsiei 2

O alta balta care merita încercata este Moara Vlăsiei 2. Este o balta foarte căutată si apreciata de pescarii are o vechime de peste 15 ani este frecventata de pescarii cu experiența dar si începători. Se desfășoară numeroase concursuri si deține un record de invidiat si anume la un concurs de 3 zile o echipa a prins peste 1000 kg de peste.

Balta dispune de pontoane la începutul bălți de unde se pot prinde capturi capitale aici balta are cea mai mare lățime si adâncime si sunt la o distanta apreciabila astfel încât sa nu se deranjeze pescarii intre ei. Din regulamentul bălți:

 • maxim 4 lansete sau undite
 • se poate folosi navomodelul

Balta Grivița

Se afla in municipiul București are o suprafața de 12ha si se întinde de la capătul troleibuzului 97 (cartierul București Noi – cimitir Străulești) si pana la stăvilarul de la facultatea Bioterra unde se varsă si începe lacul Băneasa.

Programul este Non Stop de luni pana duminica.

Din regulamentul bălți Grivița:

 • Pescuit de 12 ore cu maxim 5 lansete si reținere 5 kg crap si 5 kg caras.
 • Pescuit cu vaporașul la 12 ore cu 5 lansete cu drept de reținere 7 kg Crap si cteno plus 5 kg caras .
 • Pescuit cu 1 undita la 12 ore se pot reține 3 kg caras sau 5 kg albitura, roșioara, plătica.

Balta Vitan 3

Un loc de pescuit la marginea Bucureștiului. Balta este amenajata pe o fosta fundație a unui bloc neînceput are o lungime de doar 120m cu o lățime de 40 metri. Se pescuiește doar de pe o latura de 120 metri pentru ca pescari sa ie in siguranța.

Din regulamentul bălți Vitan 3:

 1. Pescuit de 12h se pot retine 5 kg caras, babușca, plătica sau se pot retine 5 kg crap comun (se pot retine doar exemplare cu greutatea intre 1 si 3 kg)
 2. nu se rețin sub nici o forma peștii din speciile biban, șalău, știuca, cteno, novac – iar pentru somn se va anunța administrația.
 3. Se poate pescuit cu maxim 2 bete

Așadar după cum vedeți exista câteva optiuni ce merita luate in calcul daca căutați bălți de pescuit in jurul Bucureștiului dar nu sunt singurele aici am prefațat doar câteva din multitudinea de bălți existente si am prefațat o parte din condițiile bălților enumerate.

Si așa cum sta bine unui pescar va doresc Fir întins.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker