Sport

Etape si program turul Franței 2024

Mai sunt cateva zile pana la startul competiției si se anunța una incendiara. Deja se fac pregătirile , echipe studiază traseele si fac strategiile. Haideți sa vedem cum va debuta in acest an turul, vom reveni cu etape pe măsura ce urmează sa se desfășoare.

Clasamentul general – Turul Franței 2024 – top 3

LocConcurentEchipăTimp
1Tadej PogačarUAE19h 06′ 38″
2Remco EvenepoelBORA45″
3Jonas VingegaardVISMA50”
Clasamentul general Turul Franței 2024 – podium

Clasamentul complet poate fi văzut aici


Echipe principale participante in turul Franței:

  • UAE Team Emirates (Emiratele Arabe Unite)
  • Visma-Lease a bike (Olanda)
  • Lidl-Trek (SUA)
  • Alpecin (Belgia)
  • Decathlon-AG2R La Mondiale (Franța)

Vezi mai multe informatii despre echipe in turul Franței 2024

Etapa 5 – SAINT-JEAN-DE-MAURIENN- SAINT-VULBAS – 177,4km

Etapa 5 a celui de-al 111-lea Tur al Franței este de așteptat să ofere o nouă șansă sprinterilor de a-și flexa mușchii, de data aceasta la Saint-Vulbas, după cursa superbă a lui Biniam Girmay spre linie pentru Intermarche – Wanty din Torino.
Traseul de miercuri a 5-a etapă de 177 de km de la Saint-Jean-de-Maurienne la Saint-Vulbas este predominant plat, cu doar două urcări mici, deci ar trebui să fie o etapă care să ofere jucătorilor cum ar fi câștigătorul tricoului verde din 2023 Jasper Philipsen (Alpecin – Deceuninck) sau Wout van Aert (Team Visma | Lease a Bike), Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) și Arnaud De Lie (Lotto Dstny) șansa de a străluci si de a face un pas spre acest tricou.


Etapa 3 – Piacenza – Torino – 230,8 km



Etapa 2 – CESENATIC – BOLOGNE – 198.7km

Trecerea prin regiunea Emilia-Romagna este destul de simplă pentru început si va avea in total o diferența de nivel de doar 1850m, deoarece duce plutonul de cicliști la Imola și faimosul său circuit de curse auto. Partea finală a etapei, cu urcarea la Sanctuarul San Luca (1,9 km la 10,6%), finala tradițională a Giro dell ‘Emilia, care va fi abordată de două ori în ultimii 40 km, oferă teren bun pentru ca plutonul sa anihileze o eventuala evadare si sa e câștige din rândul acestora.Etapa va începe la ora 12:15 ora Italiei se va dura in jur de 5 ore de cursa.NU este o etapa de clasament general deci favorit va fi plutonul si cel mai probabil sprinteri echipelor vor avea șansa sa se întreacă la final.


Etapa 1 – FLORENCE – RIMINI – 206km

Turul Franței 2024 ar urma sa înceapă cu mai mult de 3.600 de metri diferența de nivel – de fapt, nu s-a mai întâmplat până acum! – și este, de asemenea, prima dată când cursa vizitează orașul natal a lui Gino Bartali.

Va fi o succesiunea de dealuri din Toscana și Emilia-Romagna care ar putea fi decorul pentru o confruntare imediată și apriga între candidații la titlu, în special pe urcarea în San Marino (7,1 km la 4,8%)


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker