Stil de viată

Brățări pentru bărbați, modele si cum le alegem

Brățările pentru bărbați sunt un accesoriu popular care poate adăuga un plus de stil și eleganță unei ținute. Ele sunt disponibile într-o varietate de stiluri, materiale și prețuri, astfel încât fiecare bărbat poate găsi o brățară care i se potrivește.

Dar nu auita ca trebuie sa o corelezi cu alte accesorii cum ar fi curea pentru pantalonii cum o aleg

Istoricul brățărilor pentru bărbați

Brățările pentru bărbați au o istorie lungă și bogată, care datează din antichitate. În Egiptul Antic, de exemplu, brățările erau purtate ca simbol al statutului social și al bogăției. În Grecia Antică, brățările erau purtate de bărbați pentru a-și proteja încheieturile mâinilor de răni.

Alegerea unei brățări pentru bărbați poate fi o sarcină dificilă, deoarece există o varietate de stiluri, materiale și prețuri din care puteți alege. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să faceți alegerea potrivită:

Luați în considerare stilul dumneavoastră.

Înainte de a începe să căutați brățări, gândiți-vă la stilul dumneavoastră personal. Dacă aveți un stil clasic, o brățară din aur sau argint poate fi o alegere bună. Dacă aveți un stil mai casual, o brățară din piele sau material textil poate fi mai potrivită.

Luați în considerare materialul.

Brățările sunt disponibile într-o varietate de materiale, inclusiv aur, argint, piele, material textil și metale neferoase. Fiecare material are propriile sale caracteristici și avantaje. De exemplu, aurul și argintul sunt durabile și rezistente la uzură, în timp ce pielea și materialul textil sunt mai ușoare și mai confortabile.

Luați în considerare culoarea.

Brățările sunt disponibile într-o varietate de culori, inclusiv aur galben, aur alb, argint, negru, albastru și verde. Alegeți o culoare care să se potrivească cu stilul dumneavoastră și cu alte bijuterii pe care le purtați.

Luați în considerare dimensiunea.

Brățările sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni. Alegeți o dimensiune care să se potrivească confortabil pe încheietura mâinii dumneavoastră.

Luați în considerare prețul.

Brățările pot varia foarte mult ca preț. Alegeți o brățară care să se încadreze în bugetul dumneavoastră.

Tipuri de brățări pentru bărbați, în funcție de stil

 • Brățări clasice: Aceste bratari sunt realizate din metale prețioase, cum ar fi aurul sau argintul, și au un design simplu și elegant.
 • Brățări casual: Aceste brățări sunt realizate din materiale mai puțin prețioase, cum ar fi pielea sau materialul textil, și au un design mai informal.
 • Brățări de sport: realizate din materiale rezistente, cum ar fi textilul, cauciucul sau siliconul, și sunt concepute pentru a fi purtate în timpul activităților sportive.
 • Brățări personalizate: Aceste brățări pot fi gravate cu un mesaj sau un simbol special, ceea ce le face un cadou unic și memorabil. Placajele se pot face din argint, aur.

Tipuri de brățări in funcție de materiale

Brățările pentru bărbați sunt disponibile într-o varietate de materiale, inclusiv:

 • Metale prețioase: Aurul și argintul sunt cele mai populare materiale pentru bratari pentru bărbați. Acestea sunt durabile și rezistente la uzură.
 • Brățări din Piele: Pielea este un material natural care este confortabil de purtat.
 • Brățări din material textil: Materialele textile, cum ar fi bumbacul sau inul, sunt o opțiune mai accesibilă decât metalele prețioase.
 • Metale neferoase: Metalele neferoase, cum ar fi bronzul sau nichelul, sunt o opțiune mai durabilă decât metalele prețioase.
 • Metale care nu oxidează: Metalele care nu ruginesc, cum ar fi inox-ul sau aluminiu.

Brățara bărbați din aur 14K
Brățara argint
Brățara piele placata cu argint
Brățara din mărgele negre

Sfaturi cum alegi brățara in funcție de ținuta

Atunci când alegeți o brățară pentru bărbați pentru o anumită ținută, este important să luați în considerare următoarele factori:

 • Stilul ținutei: Brățara ar trebui să se potrivească cu stilul general al ținutei. De exemplu, o brățară din metal prețios ar fi o alegere bună pentru o ținută formală, în timp ce o brățară din piele sau material textil ar fi o alegere mai bună pentru o ținută casual.
 • Culoarea ținutei: Brățara ar trebui să se potrivească cu culoarea ținutei. De exemplu, o brățară de culoare neagră ar fi o alegere bună pentru o ținută întunecată, în timp ce o brățară de culoare aurie ar fi o alegere mai bună pentru o ținută mai deschisă.
 • Numărul de brățări: Dacă purtați mai multe brățări, asigurați-vă că acestea se potrivesc între ele. De exemplu, dacă purtați o brățară din metal prețios, nu ar trebui să purtați și o brățară din piele sau material textil cu un design foarte elaborat.

Iată câteva sfaturi specifice pentru alegerea unei brățări pentru bărbați pentru diferite ținute:

 • Pentru o ținută formală: O brățară din metal prețios, cum ar fi aurul sau argintul, este o alegere bună. Alegeți o brățară cu un design simplu și elegant.
 • Pentru o ținută semi-formală: O brățară din metal prețios sau din piele este o alegere bună. Alegeți o brățară cu un design mai elaborat, dar care să nu fie prea ostentativă.
 • Pentru o ținută casual: O brățară din piele, material textil sau cauciuc este o alegere bună. Alegeți o brățară cu un design unic sau personalizat.

Cum ne îngrijim brățara

Pentru a vă menține brățările în stare bună, urmați aceste sfaturi:

 • Așezați-le într-un loc sigur atunci când nu le purtați.
 • Evitați să le expuneți la apă, căldură sau substanțe chimice.
 • Curățați-le periodic cu o cârpă moale.

Sper că aceste sfaturi vă vor ajuta să alegeți brățara perfectă pentru dumneavoastră.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker