Casa si gradina

Aer condiționat portabil de ce este util

Un aer condiționat portabil este un aparat care poate fi deplasat dintr-o cameră în alta. Este o soluție populară pentru persoanele care locuiesc în apartamente sau case mici, unde nu este posibil să instaleze un aparat de aer condiționat convențional care presupune tubulatura speciala spre exterior si care necesita o gaura de diametru mare in zidul exterior.

Aerele condiționate portabile funcționează prin absorbția căldurii din aer și eliberarea acesteia în exterior. Acestea au de obicei un furtun care trebuie scos pe o fereastră sau o ușă pentru a permite aerului cald să iasă.

Aerele condiționate portabile au o serie de avantaje, inclusiv:

 • Sunt portabile, ceea ce le face ușor de mutat dintr-o cameră în alta.
 • Sunt relativ ieftine, comparativ cu aparatele de aer condiționat convenționale.
 • Pot fi utilizate în apartamente sau case mici, unde nu este posibil să instaleze un aparat de aer condiționat convențional.

Cu toate acestea, aerele condiționate portabile au și unele dezavantaje, inclusiv:

 • Pot fi mai zgomotoase decât aparatele de aer condiționat convenționale.
 • Pot fi mai puțin eficiente decât aparatele de aer condiționat convenționale.
 • Pot necesita mai multă întreținere decât aparatele de aer condiționat convenționale.

De ce este util sa

 1. Aerul condiționat portabil este o modalitate excelentă de a răci o cameră fără a fi nevoie de o instalație profesională. Este, de asemenea, o opțiune bună pentru persoanele care locuiesc în apartamente sau case mici, unde nu există spațiu pentru un aparat de aer condiționat tradițional.
 2. Aerul condiționat portabil funcționează prin extragerea aerului cald din cameră și prin răcirea acestuia cu un compresor. Aerul rece este apoi reintrodus în cameră. Unele aparate de aer condiționat portabile au, de asemenea, funcții suplimentare, cum ar fi dezumidificarea sau ventilația.
 3. Există o serie de factori de luat în considerare atunci când alegeți un aer condiționat portabil, cum ar fi dimensiunea camerei, capacitatea de răcire, zgomotul și consumul de energie. Este important să alegeți un aparat de aer condiționat care este suficient de puternic pentru a răci camera în care va fi instalat.
 4. Aerul condiționat portabil este o modalitate eficientă de a răci o cameră, dar are și unele dezavantaje. Unul dintre dezavantaje este că poate fi destul de zgomotos, mai ales atunci când compresorul este în funcțiune. Un alt dezavantaj este că poate fi dificil de instalat și de întreținut.
 5. În general, aerul condiționat portabil este o opțiune bună pentru persoanele care doresc să răcească o cameră fără a fi nevoie de o instalație profesională. Cu toate acestea, este important să luați în considerare factorii de mai sus atunci când alegeți un aer condiționat portabil.

Sfaturi pentru utilizarea unui aer condiționat portabil

 • Alegeți un aparat de aer condiționat care este suficient de puternic pentru a răci camera în care va fi instalat.
 • Instalați aparatul de aer condiționat într-un loc unde tubul de evacuare poate fi poziționat în afara casei.
 • Curățați filtrul de aer al aparatului de aer condiționat în mod regulat.
 • Nu suprasolicitați aparatul de aer condiționat.
 • Închideți ferestrele și ușile atunci când aparatul de aer condiționat este în funcțiune.

Aspecte de luat în considerare atunci când alegeți un aer condiționat portabil

 • Capacitatea de răcire: Aceasta este măsurată în BTU (unități britanice de căldură). Cu cât capacitatea de răcire este mai mare, cu atât aerul condiționat va fi mai eficient în răcirea unei încăperi mai mari.
 • Eficiența energetică: Aceasta este măsurată în clasa energetică. Cu cât clasa energetică este mai mare, cu atât aerul condiționat va consuma mai puțină energie electrică.
 • Nivelul de zgomot: Unele aer condiționate mobile pot fi destul de zgomotoase, așa că este important să alegeți unul care să nu fie prea zgomotos pentru dormitor sau living.
 • Funcțiile: Unele aer condiționate mobile au funcții suplimentare, cum ar fi dezumidificarea, purificarea aerului sau ventilatorul. Decideți dacă aveți nevoie de aceste funcții înainte de a alege un aer condiționat.
 • Prețul: Aerele condiționate mobile pot avea prețuri cuprinse între câteva sute de lei și câteva mii de lei. Decideți cât sunteți dispus să cheltuiți pentru un aer condiționat înainte de a începe să faceți cumpărături.
TESLA TTKA-12CHW, 12000 BTU

Iată câteva dintre cele mai bune aparate de aer condiționat mobile de pe piață

 • Midea MPPD12CR-12KWN1: Acest aer condiționat portabil are o capacitate de răcire de 12.000 BTU și o clasă energetică A. Este, de asemenea, foarte silențios, cu un nivel de zgomot de doar 42 de decibeli.
 • Samsung AR12TXHQASINEU/XEU: Acest aer condiționat portabil are o capacitate de răcire de 12.000 BTU și o clasă energetică A. Are, de asemenea, o funcție de purificare a aerului și un ventilator.
 • TESLA TTKA-12CHW: Acest aer condiționat portabil are o capacitate de răcire de 12.000 BTU și o clasă energetică A. Are, de asemenea, o funcție de de umidificare, purificare a aerului și un ventilator.
 • DeLonghi Pinguino PAC N82 Eco: Acest aer condiționat portabil are o capacitate de răcire de 8.200 BTU și o clasă energetică A. Este, de asemenea, foarte silențios, cu un nivel de zgomot de doar 36 de decibeli.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune aparate de aer condiționat mobile de pe piață. Decideți care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră în funcție de nevoile și bugetul dumneavoastră.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker