AnimaleCasa si gradina

Rase câini de paza top preferințe cei mai apreciați si folosiți

Câinii de pază sunt crescuți și antrenați pentru a proteja oamenii, proprietatea sau bunurile. Ei au un instinct natural de protecție și sunt adesea curajoși și agresivi față de străini. Este important să faceți cercetări înainte de a alege o rasă de câine de pază. De asemenea puteți consulta si cele mai cunoscute rase de câini pentru curte ca sa vedeți care este cea mai buna opțiune.

Cele mai populare rase de câini de pază :

 • Ciobănescul german este cea mai populară rasă de câine de pază din lume si este de departe in top. Este un câine puternic, inteligent și loial, care este foarte bun la a-și apăra familia și proprietatea.

 • Doberman este un alt câine de pază popular. Este un câine musculos și impunător, care are un instinct puternic de protecție.
 • Bullmastiff este un câine mare și puternic, care este foarte bun la a-și descuraja intrușii. Este un câine loial și protector al familiei sale.
 • Ciobănesc caucazian este un câine mare și puternic, care este originar din Munții Caucaz. Este un câine excelent pentru pază, care este foarte bun la a-și proteja familia și proprietatea.
 • Rottweiler este o rasă de câini mare și puternică, cu un temperament loial și protector. Rotweillerii sunt câini excelenți de pază, care sunt capabili să-și protejeze familia și proprietatea.
rasa câine de paza Rotweiller

 • Cane Corso sunt o rasă de câini de talie mare, cu un temperament loial, protector și puternic. Cane Corsos sunt câini de pază excelenți, deoarece sunt curajoși, puternici și au un instinct puternic de apărare.

Ce trebuie sa ai in vedere când alegeți o rasă de câine de pază:

 • Dimensiunea. Câinii de pază mai mari sunt adesea mai intimidanți pentru intruși.
 • Temperamentul. Câinii de pază ar trebui să fie loial, protector și curajos.
 • Nivelul de energie. Câinii de pază necesită exerciții regulate pentru a fi sănătoși și fericiți.
 • Nivelul de îngrijire. Câinii de pază cu păr lung necesită mai multă îngrijire decât câinii cu păr scurt.

Acestea sunt doar câteva dintre multele rase de câini de pază disponibile. Alegerea rasei potrivite de câine de pază depinde de nevoile individuale ale fiecăruia.

Comportamentul tipic al unui câine de pază include următoarele:

Lătratul: Câinii de pază latră pentru a avertiza proprietarul despre prezența unui străin. Acest lucru poate fi un comportament deranjant, dar este esențial pentru rolul de câine de pază.
Păstrarea posturilor: Câinii de pază sunt vigilenți și își păstrează posturile pentru a supraveghea zona pe care o protejează.
Agresiune: Câinii de pază pot fi agresivi față de străini care încearcă să intre în zona pe care o protejează. Acest comportament poate fi periculos, așa că este important să dresați câinele de pază pentru a-l controla.

Dresajul câinilor de pază

Dresajul este esențial pentru a asigura faptul că un câine de pază este un membru al familiei responsabil și de încredere. Un câine de pază bine dresat va fi obedient la comenzile proprietarului și va ști cum să se comporte în diferite situații.

Iată câteva sfaturi pentru dresajul câinilor de pază:

 • Începeți dresajul de la o vârstă fragedă: Câinii de pază tineri sunt mai ușor de dresat decât câinii adulți.
 • Folosiți tehnici de dresaj pozitive: Asigurați-vă că răsplătiți câinele pentru comportamentul dorit.
 • Fiți consecvenți: Câinii de pază au nevoie de reguli clare și consecvente pentru a se simți confortabil.

Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea câinilor de pază:

Grija pentru câinii de pază. Câinii de pază au nevoie de o dietă sănătoasă, de exerciții regulate și de îngrijire adecvată.

 • Hrăniți câinele cu o dietă echilibrată: Asigurați-vă că câinele dumneavoastră primește toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a fi sănătos și puternic.
 • Oferiți câinelui dumneavoastră exerciții regulate: Câinii de pază au nevoie de cel puțin 30 de minute de exerciții pe zi.
 • Îngrijiți-vă câinele: Câinii de pază cu păr lung au nevoie de periaj regulat.

Câinii de pază pot fi membri de familie excelenți, dar necesită dresaj și îngrijire adecvate. Dacă sunteți în căutarea unui câine care să vă protejeze familia și proprietatea, un câine de pază ar putea fi o alegere bună pentru dvs.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker