FemeiStil de viată

Cum aleg căciula potrivita

Căciulile sunt un accesoriu nelipsit in ținuta pe care o porți in anumite situații au existat încă din cele mai vechi timpuri pentru a se feri de frig in primele faze ale inventării acestui accesoriu sau de soare prea puternic mai apoi odată cu evoluția omului a început sa joace un rol estetic in ținutele pe care le poartă.

Sfaturi despre cum să alegi căciula potrivită

 • In funcție de forma feței tale. Căciulile pot fi un mod excelent de a-ți îmbunătăți aspectul, dar este important să alegi o formă care să îți complimenteze fața. Dacă ai o față rotundă, alege o căciulă care să o lungească, cum ar fi o căciulă cu bor larg sau o beretă. Dacă ai o față ovală, ești norocos – aproape orice formă de căciulă te va prinde bine. Dacă ai o față triunghiulară, alege o căciulă care să echilibreze partea superioară mai largă a feței, cum ar fi o căciulă cu bor mic sau o căciulă beanie. Iar dacă ai o față pătrată, alege o căciulă care să aducă rotunjime feței, cum ar fi o căciulă cu bor rotunjit sau o căciulă cu pompon.
 • Gândește-te la stilul tău. Căciulile vin într-o varietate de stiluri, așa că este important să găsești una care să se potrivească cu stilul tău personal. Dacă ai un stil casual, o căciulă beanie sau o căciulă de baseball ar fi o opțiune bună. Dacă ai un stil mai elegant, o căciulă din lână sau o pălărie fedora ar fi mai potrivită.
 • Gândește-te la vreme. Când alegi o căciulă, ia în considerare și vremea. Dacă locuiești într-o zonă rece, ai nevoie de o căciulă care să te protejeze de frig. Dacă locuiești într-o zonă cu ploi frecvente, ai nevoie de o căciulă care să fie impermeabilă.


Sfaturi despre cum să alegeți o căciulă în funcție de forma feței

Căciula la fel ca alte accesorii cum ar fi cureaua, cămașa sau ceasul necesita atenție atunci când o alegi, In acest cat forma feței este un criteriu important in alegere unei căciulii confortabile sau estetice De ce trebuie sa ti cont si daca ai fata in următoarele situații:

 • Fată rotundă: O față rotundă are o lățime și o lungime similare, cu obrajii proeminenți și o bărbie rotunjită. Scopul este să creați un efect de subțiere. Alegeți căciuli care vă vor ajuta să vă întindeți fața, cum ar fi beretele înclinate, căciulile cu bor mic sau pălăriile cu bor larg. Evitați căciulile care vă vor accentua trăsăturile feței, cum ar fi căciulile cu bor rotund sau căciulile înalte.
 • Fată ovală: O față ovală este considerată a fi forma feței ideale. Are o lungime mai mare decât lățimea, cu un frunte îngustă, pomeți proeminenți și o bărbie ascuțită. Alegeți orice tip de căciulă care vă place, deoarece orice formă vă va avantaja.
 • Fată pătrată: O față pătrată are o lungime și o lățime similare, cu o frunte îngustă și un maxilar proeminent. Scopul este să creați un efect de alungire. Alegeți căciuli care vă vor ajuta să slăbiți fața, cum ar fi beretele înclinate, căciulile cu bor mare sau pălăriile fedora. Evitați căciulile care vă vor accentua trăsăturile feței, cum ar fi căciulile cu bor mic sau căciulile înalte.
 • Fată triunghiulară: O față triunghiulară are o frunte îngustă și un maxilar proeminent. Scopul este să creați un efect de echilibrare. Alegeți căciuli care vă vor ajuta să vă întăriți fruntea, cum ar fi beretele înalte sau căciulile cu bor larg. Evitați căciulile care vă vor accentua trăsăturile feței, cum ar fi căciulile cu bor mic sau căciulile înclinate.
 • Fată în formă de inimă: O față în formă de inimă are o frunte largă, pomeți proeminenți și o bărbie îngustă. Scopul este să creați un efect de echilibrare. Alegeți căciuli care vă vor ajuta să vă întăriți bărbia, cum ar fi căciulile cu bor mic sau căciulile înclinate. Evitați căciulile care vă vor accentua trăsăturile feței, cum ar fi căciulile cu bor larg sau pălăriile fedora.

Desigur, aceste sunt doar câteva sfaturi generale. Cel mai bun mod de a afla ce căciulă vă avantajează este să încercați câteva modele diferite.

Alegere căciula in funcție de anotimp

Atunci când alegeți o căciulă, este important să luați în considerare și anotimpul. În timpul iernii, aveți nevoie de o căciulă care să vă protejeze de frig. O căciulă din lână sau din material sintetic rezistent la apă este o alegere bună. În timpul verii, aveți nevoie de o căciulă care să vă protejeze de soare. O căciulă din bumbac sau din material respirabil este o alegere bună.

Iată câteva sfaturi specifice despre cum să alegeți o căciulă în funcție de sezon:

 • Iarna: Alegeți o căciulă care este suficient de călduroasă pentru a vă proteja de frig. Căutați o căciulă din lână sau din material sintetic rezistent la apă. Asigurați-vă că căciula se potrivește confortabil și că nu este prea strânsă sau prea largă.
 • Primăvara și toamna: Alegeți o căciulă care este suficient de călduroasă pentru a vă proteja de vremea rece, dar nu prea călduroasă pentru a vă face să vă simțiți inconfortabil. Căutați o căciulă din lână, din material sintetic sau din bumbac.
 • Vara: Alegeți o căciulă care este suficient de răcoroasă pentru a vă proteja de soare. Căutați o căciulă din bumbac sau din material respirabil.

De asemenea, puteți lua în considerare materiale și stiluri specifice atunci când alegeți o căciulă pentru un anumit sezon. De exemplu, o căciulă din lână poate fi o alegere bună pentru o zi rece de iarnă, în timp ce o căciulă din bumbac poate fi o alegere bună pentru o zi caldă de vară.

Iată câteva idei pentru căciuli specifice pentru fiecare sezon:

 • Iarna: Căciulile tip cagulă, șepcile groase, fesurile mari, căciulile groase tip bucket, beretele franțuzești , căciulile din blană
 • Primăvara și toamna:  căciulă de baseball, pălărie fedora
 • Vara: pălărie de paie, pălărie de hârtie, șepcile cu vizor și pălăriile stil bucket, Pălăriile din paie cu boruri largi

Stilurile vestimentare pot dicta și ele modul în care alegi căciula potrivită pentru ținutele tale. La fel cum o căciulă din blană nu se va potrivi ținutelor sport, nici o șapcă nu se va potrivi stilului smart casual. Prin urmare, va trebui să te orientezi spre alegerea unor căciuli care să se potrivească întocmai stilului vestimentar pe care-l adopți.

 • Ținuta eleganta: berete în stil franțuzesc, căciuli din blană; 
 • Modele de căciuli în stil office: băști, berete;
 • Ținuta ta este casual: căciuli tip cagulă, șepci din piele, fesuri stil beanie, bucket hat, căciulile cu urechi, pălării din paie; 
 • Alegi sa porți un stil sport: șepci sport, fes croșetat.

În cele din urmă, cel mai bun mod de a afla ce căciulă este potrivită pentru dumneavoastră este să încercați câteva modele diferite.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker