Jocuri

Civilization VI jocul de strategie in care creezi civilizații

Civilization VI este un joc de strategie pe ture din seria Civilization, dezvoltat de Firaxis Games și lansat de 2K Games în 2016. Jocul este o continuare a lui Civilization V și este setat în epoca istorică, de la epoca de piatră la epoca informației.

În Civilization VI, jucătorii controlează o civilizație pe parcursul mai multor secole, de la o mică așezare la un imperiu global. Jucătorii trebuie să administreze resursele, să cerceteze tehnologii, să construiască clădiri și structuri, să recruteze unități militare și să conducă diplomația cu alte civilizații.

Jocul se joacă pe o hartă generată procedural, care conține o varietate de terenuri, resurse și civilizații. Jucătorii pot alege din 50 de civilizații, fiecare cu propriile sale unități unice, clădiri și abilități. Însă pe parcursul anilor au apărut pachet noi care includ lideri noi dar si unități, clădiri si alte aspecte interesante, o sa vorbim la final de ele.

Civilization 6 este împărțit în două secțiuni de joc

 • jucătorii pot juca fie jocul principal
 • fie pe scenarii.

Chiar dacă această secțiune se va concentra pe jocul principal, experiența clasică Civilization, aceste cunoștințe pot fi aplicate atunci când joci scenarii. Daca se alege modul de jocul principal, jucătorii pot fie să înceapă un joc aleatoriu imediat, fie să creeze un joc cu setările și personalizările preferate.

Scenarii si moduri de joc

Civilization 6 este un joc complex, cu tot felul de opțiuni care le permit jucătorilor să combine diverse optiuni și să diversifice modul în care abordează jocul. Jucătorii pot încerca variante complet diferite care se concentrează pe anumite teme și obiective, acestea se numesc scenarii.

Sau pot schimba modul în care se desfășoară jocul principal selectând și activând alte moduri de joc.

Leader Pass alegerea corecta

Jocul începe cu o prima decizie pe care trebuie să o ia jucătorul si anume: alegerea unui lider (Leader).

Jocul Civilization 6 are mulți lideri care sunt potriviți pentru începători ca Germania, Rusia și Sumeria sunt alegeri excelente pentru jucătorii care abia încep. Cei care doresc cel mai bun lider pentru începători în Civilization 6 trebuie sa aleagă Traian al Romei.

Jocul are cinci moduri de victorie:

 • Victorie militară: Cucerirea tuturor orașelor celorlalte civilizații.
 • Victorie culturală: Obținerea unui anumit nivel de cultură.
 • Victorie științifică: Obținerea unei tehnologii speciale.
 • Victorie diplomatică: Obținerea unei anumite cantități de voturi din partea altor civilizații.
 • Victorie religioasă: Conversia tuturor orașelor la propria religie.

Iată câteva dintre caracteristicile cheie ale Civilization VI:

 • Orașe extinse: Orașele din Civilization VI se extind acum pe mai multe plăci, ceea ce oferă jucătorilor mai multă flexibilitate în planificarea și dezvoltarea lor.
 • Cercetare activă: Jucătorii pot acum cerceta tehnologii activ, explorând lumea și descoperind noi culturi.
 • Unități combinate: Unitățile de sprijin pot fi acum combinate cu alte unități pentru a crea unități mai puternice.
 • Diplomație mai realistă: Diplomația în Civilization VI este mai realistă, cu civilizațiile care urmăresc acum propriile agende și obiective.

Extindeți lista de lideri istorici cu Civilization VI: Leader Pass.

Leader Pass introduce 18 noi selecții de lideri prin șase pachete DLC programate pentru lansare între noiembrie 2022 și martie 2023.

 • Elizabeth I din Anglia,
 • Ramses din Egipt și
 • Abraham Lincoln din Statele Unite sunt printre cei 12 lideri complet noi care intră în luptă, alături de șase existenți.

Folosind varianta Leader Pass, există mai multe opțiuni și obstacole pe drumul tău spre construirea unui imperiu mare.

Civilization VI – New Frontier Pass ce aduce nou

Introduce 6 moduri de joc noi. Joacă-te cu eroi recrutați din istorie și mit, cu dezastre naturale în modul Apocalipsă sau cu societăți secrete care îți pot spori sau submina imperiul.

Acest pachet de conținut conține, 8 noi civilizații și 9 noi lideri, precum aduce și o serie de noi unități, clădiri, minuni și multe altele. Ai acces la pachete noi iată câteva:

Pack 1: Maya & Gran Colombia Pack

Pack 2: Ethiopia Pack

Pack 3: Byzantium & Gaul Pack

Vezi lista completa de pachet de la New Frontier Pass si optiunile de joc unități, clădiri si alte informatii utile.

Civilization VI este un joc complex și captivant care oferă o experiență de joc unică. Jocul este potrivit pentru jucătorii de toate nivelurile de experiență, de la începători la veterani, așadar merita sa-l încerci si tu. Civilization VI a fost apreciat de critici pentru grafica sa, gameplay-ul complex și longevitatea sa. Jocul a fost, de asemenea, un succes comercial, vânzând peste 12 milioane de unități până în 2023.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker