Tehnologie

Ce este Tehnologia OLED specificații si beneficii

OLED este un acronim pentru Diodă organică de emitere a luminii. Este o tehnologie de afișare care folosește materiale organice semiconductoare pentru a produce lumină. Spre deosebire de televizoarele LCD, care folosesc o lumină de fundal pentru a ilumina imaginea, televizoarele OLED au pixeli auto-iluminați.

Tehnologia OLED este o tehnologie de afișare care folosește materiale organice semiconductoare pentru a produce lumină. Fiecare pixel dintr-un ecran OLED este format dintr-o structură sandwich care conține un strat de material organic, un strat de electrozi și un strat de conductor. Atunci când curentul electric este aplicat electrozilor, materialul organic emite lumină.

Tehnologia OLED are o serie de avantaje față de alte tehnologii de afișare, cum ar fi LCD și LED. Unul dintre cele mai importante avantaje este că fiecare pixel dintr-un ecran OLED poate fi controlat individual. Acest lucru permite ecranelor OLED să producă un negru perfect, deoarece pixelii pot fi complet opriți.

De asemenea, permite ecranelor OLED să aibă o rată de contrast foarte mare, ceea ce înseamnă că pot afișa culori foarte strălucitoare pe un fundal foarte întunecat.

Această diferență fundamentală oferă televizoarelor OLED o serie de avantaje față de televizoarele LCD, inclusiv:

  • Contrast infinit: deoarece fiecare pixel OLED poate fi oprit complet, televizoarele OLED pot produce negru pur. Acest lucru le face ideale pentru vizionarea de filme și emisiuni TV cu scene întunecate.
  • Gamă dinamică ridicată: televizoarele OLED pot produce o gamă largă de culori și luminozitate. Acest lucru le face ideale pentru vizionarea de conținut HDR.
  • Timpi de răspuns rapidi: televizoarele OLED pot actualiza imaginea foarte rapid, ceea ce le face ideale pentru jocuri.

Tehnologia OLED are și câteva dezavantaje, inclusiv:

  • Poate fi mai scumpă decât alte tehnologii de afișare.
  • Poate fi mai sensibilă la lumină ambientală decât alte tehnologii de afișare.
  • Poate suferi de burn-in, o afecțiune care apare atunci când un anumit pixel rămâne luminos pentru o perioadă lungă de timp.

Recent Acer a lansat cateva modele de monitoare OLED pentru jocuri.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker