Turism

Locuri de vizitat in Hunedoare top obiective turistice

Județul Hunedoara este o zonă bogată în istorie și cultură, cu o varietate de atracții turistice pentru a satisface toate gusturile.

Iată câteva dintre cele mai populare locuri de vizitat:

Castelul Corvinilor

Unul dintre cele mai faimoase castele din România, Castelul Corvinilor este o capodoperă gotică situată în orașul Hunedoara. Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea de familia Huniade și a servit ca reședință a lui Ioan de Hunedoara, guvernatorul Transilvaniei. Castelul este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, cu turnuri înalte, curți interioare și o sală mare. De asemenea, găzduiește o colecție bogată de arme și armuri, precum și o bibliotecă cu manuscrise vechi.

Castelul Corvinilor este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică. Are o varietate de turnuri, bastioane și alte elemente arhitecturale. Castelul este, de asemenea, cunoscut pentru interioarele sale impresionante, care includ o sală mare, o capelă și o bibliotecă.

Castelul Corvinilor este legat de o serie de legende și mistere. Una dintre cele mai faimoase legende este cea a lui Vlad Țepeș, care se spune că a fost închis în castel. Castelul este, de asemenea, asociat cu o serie de povești despre fantome și alte fenomene paranormale.

Pentru program si bilete vizitați site-ul https://castelulcorvinilor.ro/


Cetatea Deva: Un monument istoric fascinant din Transilvania

Situată pe un deal cu vedere la orașul Deva, Cetatea Deva este o fortificație medievală care a fost construită în secolul al XIII-lea. Cetatea a fost folosită ca reședință a voievozilor Transilvaniei și a jucat un rol important în apărarea țării împotriva invadatorilor.

Cetatea Deva este o fortificație medievală situată pe Dealul Cetății din municipiul Deva, județul Hunedoara. Construită pe un con vulcanic cu o altitudine de 378 de metri, cetatea oferă o priveliște panoramică uimitoare asupra orașului și a Văii Mureșului.

Cetatea a fost construită în secolul al XIII-lea de regii maghiari ca punct strategic de apărare împotriva invadatorilor tătari. De-a lungul secolelor, cetatea a fost extinsă și fortificată, devenind una dintre cele mai puternice cetăți din Transilvania.

Cetatea Deva a jucat un rol important în istoria Transilvaniei. A fost asediată și cucerită de mai multe ori de-a lungul secolelor, de către turci, habsburgi și curuți. În secolul al XVIII-lea, cetatea a pierdut din importanță militară, dar a rămas o reședință importantă a nobililor transilvăneni.

Cetatea este astăzi o destinație turistică populară, oferind vizitatorilor priveliști panoramice ale orașului și ale împrejurimilor.


Parcul Național Retezat

Un parc național situat în Munții Carpați, Parcul Național Retezat găzduiește o varietate de plante și animale, inclusiv urși, lupi și cerbi. Parcul este un loc popular pentru drumeții, camping și pescuit.

Parcul Național Retezat este o arie protejată de interes național situată în vestul Carpaților Meridionali, cuprinzând o suprafață de 38.138 ha din Masivul Retezat-Godeanu. Este primul parc național din România, înființat în 1935 la inițiativa lui Alexandru Borza, fondatorul Grădinii Botanice din Cluj, și a biologului Emil Racoviță.

Parcul Național Retezat este renumit pentru frumusețea sa naturală spectaculoasă, cu peisaje montane diverse, lacuri glaciare cristaline, păduri virgine și o faună bogată. Este un loc ideal pentru drumeții, alpinism, camping, pescuit și observarea naturii.

Cele mai populare atracții din Parcul Național Retezat:

 • Lacul Bucura: Cel mai mare lac glaciar din România, situat la o altitudine de 2.050 de metri.
 • Vârful Peleaga: Cel mai înalt vârf din Masivul Retezat, cu o altitudine de 2.509 de metri.
 • Cheile Zănoaga: O serie de chei spectaculoase formate de râul Galbena.
 • Rezervația științifică Gemenele: O rezervație cu o floră și o faună unică, unde se pot observa marmotele alpine.
 • Cascada Lola: O cascadă spectaculoasă situată în apropierea satului Gura Apelor.

Mănăstirea Prislop: Un loc de pelerinaj important din România

Mănăstirea Prislop este o mănăstire ortodoxă situată în satul Silivașu de Sus din județul Hunedoara, România. Mănăstirea este cunoscută ca fiind locul unde se află mormântul lui Arsenie Boca, un duhovnic român considerat de mulți a fi un sfânt.

Mănăstirea Prislop a fost fondată în secolul al XIV-lea de Sfântul Nicodim de Tismana. A fost distrusă de mai multe ori de-a lungul secolelor, dar a fost mereu reconstruită. Mănăstirea a devenit un important loc de pelerinaj în anii 1990, după moartea lui Arsenie Boca.

Mănăstirea Prislop este un loc frumos și liniștit, situat înconjurat de munți și păduri. Mănăstirea are o biserică mică, dar frumoasă, un muzeu care prezintă viața și opera lui Arsenie Boca, și un cimitir unde sunt înmormântați mulți pelerini.

La mănăstirea Prislop

Lacul Cinciș

Un lac artificial situat în Munții Poiana Ruscă, Lacul Cinciș este un loc popular pentru înot, pescuit și sporturi nautice. Există o serie de stațiuni și cabane în jurul lacului, ceea ce îl face o bază ideală pentru a explora zona înconjurătoare.

Stațiunea Straja

O stațiune de schi situată în Munții Vâlcan, Straja este o destinație populară pentru schiori și snowboarderi în timpul iernii. Vara, Straja este un loc popular pentru drumeții, ciclism montan și alte activități în aer liber.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele atracții turistice din județul Hunedoara. Cu istoria sa bogată, cultura vibrantă și peisajele frumoase, Hunedoara are ceva de oferit tuturor.

Pe lângă locurile enumerate mai sus, iată câteva alte atracții turistice care merită vizitate în județul Hunedoara:

 • Rezervația de Zimbri din Hațeg
 • Parcul Dendrologic Simeria
 • Muzeul Satului Hațegan
 • Muzeul Aurului de la Brad
 • Biserica de piatră din Densuș
 • Băile Termale Romane „Germisara”

Indiferent de interesele tale, cu siguranță vei găsi ceva de plăcut în județul Hunedoara iar dc tot ești in zona poți sa alegi si obiective turistice in Oradea

O vacanta plăcută călătorule.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker