Auto

Volvo EX90 este noua mașina full electrica

Volvo EX90 este un SUV electric de lux care a fost lansat în 2023. Este primul SUV electric full-size al Volvo și este construit pe o platformă electrică dedicată.

EX90 este disponibil în două versiuni: EX90 Excellence și EX90 Inscription. Versiunea Excellence este cea mai luxoasă, oferind o serie de caracteristici exclusive, cum ar fi un scaun de masaj pentru pasagerul din față, un sistem de control al temperaturii personalizat pentru pasagerii din spate și un plafon panoramic cu lumină ambientală.

Ambele versiuni ale EX90 sunt propulsate de un sistem de propulsie dual electric care oferă o putere combinată de 402 CP și un cuplu combinat de 560 lb-ft.

Acest sistem oferă o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde și o autonomie de până la 650 de kilometri pe o singură încărcare.

Capacitatea bateriei – 111 kWh – vezi aici toate caracteristicile Volvo EX90

Siguranță de top în domeniu

EX90 este echipat cu o serie de caracteristici de siguranță de ultimă generație, inclusiv sistemul de asistență la conducere automată de nivel 2 al Volvo, City Safety, care poate frâna automat pentru a evita coliziunile cu alți vehicule, pietoni și bicicliști.

Rămâi alert(ă) cu ajutorul tehnologiei noastre de detectare la exterior. Fiind dotată cu LiDAR, aceasta poate detecta cu mare precizie și acuratețe riscurile, pentru a ne susține obiectivul zero coliziuni.

Sistemul de alertare a șoferului

Folosind senzori interiori și un volan capacitiv, acest sistem poate înțelege dacă ești distras(ă) și când ar putea fi nevoie să ofere asistență.

Dacă mașina detectează un risc de coliziune la o intersecție, poate avertiza șoferul și poate frâna automat pentru a evita sau a atenua un impact.

Prețul de pornire al lui Volvo EX90 este de 100.000 de dolari.

Iată câteva dintre caracteristicile cheie ale lui Volvo EX90:

  • Propulsie electrică completă
  • Sistem de propulsie dual electric de 402 CP
  • Autonomie de până la 650 de kilometri pe o singură încărcare
  • Caracteristici de siguranță de ultimă generație
  • Design elegant și confortabil
  • Sistem audio Bowers & Wilkins de 1500 de watti
  • Sistem de climatizare cu patru zone
  • Versiune Excellence cu caracteristici de lux
  • 7 pasageri

Interior premium din surse responsabile

Inspirat de camerele de zi scandinave, habitaclul modelului EX90 are un design interior modern, luxos și aerisit, cu opțiuni de tapițerie de înaltă calitate, Wool Blend sau Nordico.

Ex90 are un design excelent cu materiale de calitate reciclabile.

EX90 este o opțiune excelentă pentru cei care caută un SUV electric de lux, cu performanțe puternice, autonomie extinsă și caracteristici de siguranță de ultimă generație.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker