Auto

Curățarea jantelor din aliaj: sfaturi și trucuri

Jantele din aliaj pot fi un accesoriu elegant pentru mașina ta, dar pot fi și dificil de întreținut. Murdăria, praful de frână și alte depuneri se pot acumula rapid, făcând jantele tale să arate terne și murdare.

Din fericire, există o mulțime de modalități de a curăța jantele din aliaj și de a le menține strălucitoare. Iată câteva sfaturi și trucuri:

Produse de curățare:

 • Soluție specială pentru jante: Optează pentru o soluție de curățare special concepută pentru jantele din aliaj. Aceste produse conțin agenți chimici care pot dizolva murdăria și praful de frână fără a deteriora finisajul jantelor.
 • Soluție de casă: Poți prepara o soluție de curățare acasă amestecând o parte de oțet alb cu două părți de apă. Această soluție este eficientă pentru îndepărtarea murdăriei ușoare și a prafului.
 • Evitați produsele agresive: Nu folosiți niciodată detergenți puternici, solvenți sau produse de curățare pentru cuptor pe jantele din aliaj. Aceste produse pot deteriora finisajul și pot provoca decolorare.

Instrumente:

 • Mănuși: Purtați întotdeauna mănuși de cauciuc atunci când curățați jantele pentru a vă proteja mâinile de substanțele chimice.
 • Perie moale: Folosiți o perie moale cu peri lungi pentru a curăța jantele. Evitați perii duri sau bureții abrazivi, care pot zgâria finisajul.
 • Cârpă din microfibră: Folosiți o cârpă din microfibră pentru a usca jantele. Cârpile din microfibră sunt moi și absorbante și nu vor lăsa urme.

Pașii de curățare:

 1. Clătiți jantele: Clătiți jantele cu apă rece pentru a îndepărta murdăria și praful liber.
 2. Aplicați soluția de curățare: Aplicați soluția de curățare pe jante cu o perie moale.
 3. Lăsați soluția să acționeze: Lăsați soluția de curățare să acționeze timp de câteva minute pentru a dizolva murdăria și praful de frână.
 4. Frecați jantele: Frecați ușor jantele cu peria pentru a îndepărta murdăria rămasă.
 5. Clătiți jantele: Clătiți bine jantele cu apă rece.
 6. Uscați jantele: Uscați jantele cu o cârpă din microfibră.

Sfaturi suplimentare:

 • Curățați jantele cât mai des posibil, mai ales dacă conduceți în condiții de ploaie sau noroi.
 • Aspersați jantele cu un strat de ceară sau sealant după ce le-ați curățat pentru a le proteja de murdărie și apă.
 • Dacă jantele dvs. sunt foarte murdare sau deteriorate, este posibil să fie necesar să le duceți la un profesionist pentru a fi curățate.

Urmând aceste sfaturi și trucuri, vă puteți menține jantele din aliaj strălucitoare ca noi și le puteți proteja de daune.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker