Casa si gradina

Alegere îngrășământ gazon primăvara

Primăvara este la 2 pași distanta, si nu e așa toți avem la curte un pic de iarba gazon sau ceva de genul. iarna a făcut ceva ravagii iarba s-a mai uscat si trebuie ajutata sa își revină. Pe lângă operațiunile necesare de primăvara un rol important îl are operațiunea adăugare de îngrășăminte specifice.

Alegerea unui îngrășământ pentru gazonul din primăvară trebuie făcută în funcție de mai mulți factori, inclusiv:

  • Tipul de gazon: În funcție de tipul de gazon pe care îl aveți, veți avea nevoie de un îngrășământ cu o formulă specifică. De exemplu, gazonul de luncă are nevoie de mai mult azot decât gazonul de sport.
  • Condițiile solului: Dacă solul dvs. este acid, veți avea nevoie de un îngrășământ cu un conținut ridicat de calciu.
  • Locația: Dacă gazonul dvs. este situat într-o zonă cu soluri sărace, veți avea nevoie de un îngrășământ cu un conținut mai ridicat de nutrienți.

În general, îngrășămintele pentru gazonul din primăvară ar trebui să aibă un conținut ridicat de azot, care stimulează creșterea și culoarea verde a gazonului. Un conținut echilibrat de fosfor și potasiu este, de asemenea, important pentru un gazon sănătos.

Exemple de îngrășăminte pentru gazonul din primăvară:

  • Ingrasamant gazon Agro, pentru primavara, granulat, 10 kg: Acest îngrășământ are o formulă 20-8-8, cu un conținut ridicat de azot.
  • Ingrasamant gazon Pokon cu supliment de calciu, pentru primavara si toamna, granulat, 1 kg: Acest îngrășământ are o formulă 5-3-18, cu un conținut ridicat de calciu, care ajută la prevenirea apariției muschilor.
  • Ingrasamant gazon Substral Osmocote, granule, 1.5 kg: Acest îngrășământ are o formulă 14-12-14, cu eliberare prelungită, care asigură o nutriție constantă pentru gazon.

La alegerea unui îngrășământ pentru gazonul din primăvară, este important să citiți cu atenție eticheta produsului pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile dvs.

Sfaturi pentru aplicarea îngrășământului pentru gazonul din primăvară:

  • Aplicați îngrășământul după ce temperatura solului a ajuns la cel puțin 10 grade Celsius.
  • Udați bine gazonul înainte de a aplica îngrășământul.
  • Imprăștiați îngrășământul uniform pe tot gazonul.
  • Udați din nou gazonul după ce ați aplicat îngrășământul.

Aplicarea îngrășământului pentru gazonul din primăvară este o modalitate importantă de a vă asigura că gazonul dvs. este sănătos și verde.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker