AnimaleCasa si gradina

Cei mai potriviți câini de apartament

Există mulți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți o rasă de câine pentru apartament, cum ar fi dimensiunea apartamentului, nivelul de activitate și stilul de viață. Trebuie sa înțelegeți ca in spațiu limitat si cu multe obiecte pot fi adevărate provocări pentru câini. Fata de câini pentru curte câini de apartament sunt mult mai limitați in mișcare si de aceea trebuie sa ii alegeți cu grija pentru ca aceștia sa nu sufere sau sa se îmbolnăvească.

Câteva rase de câini care sunt, în general, considerate bune pentru apartamente:

Bichon Frise

Bichon Frise este o rasă de câini mică, pufoasă, cunoscută pentru personalitatea sa veselă și blana hipoalergenică. În general, sunt considerați a fi câini buni de apartament datorită dimensiunii lor mici, nivelurilor de energie relativ scăzute și ușurinței de dresaj.

Sunt o rasă mică, cântărind de obicei între 6 și 11 kilograme și având o înălțime de 23-30 de centimetri (9-12 inci).
Sunt câini jucăuși, afectuoși și inteligenți. De asemenea, sunt cunoscuți pentru că sunt blânzi și sensibili, făcându-i buni însoțitori pentru familiile cu copii.


Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier, cunoscut cu afecțiune și ca Yorkie, este o rasă populară de câini de jucărie, renumită pentru blana sa lungă și mătăsoasă, spiritul înflăcărat și compania loială.

Conform clasificării câinilor Yorkshire sunt incredibil de mici. De obicei, cântăresc între1,4 și 3,2 kilograme și au o înălțime de aproximativ 18 până la 20 de centimetri) Această statură mică le face potrivite pentru locuința în apartament.

În ciuda dimensiunilor lor mici, câini Yorkie posedă o personalitate surprinzător de îndrăzneață și încrezătoare. Sunt cunoscuți pentru că sunt jucăuși, inteligenți și extrem de loiali familiilor lor. Cu toate acestea, moștenirea lor independentă și terrier se poate manifesta uneori ca încăpățânare sau comportament teritorial, necesitând antrenament consecvent și pozitiv încă de la o vârstă fragedă.

Cu îngrijire adecvată, Yorkshire Terrier se poate bucura de o durată de viață de 13 până la 16 ani, făcându-i însoțitori minunați pentru mulți ani de acum înainte.


Shih Tzu

Sunt clasificați ca o rasă de câini de jucărie, având o înălțime de 8-11 inchi (20-28 cm) și cântărind 9-16 lire (4-7 kg). Această dimensiune compactă le face potrivite pentru locuit în apartamente cu spațiu limitat.

Shih Tzus sunt renumiti pentru personalitățile lor afectuoase, jucăușe și deschise. Adesea se leagă strâns cu familiile lor și le place să fie în preajma oamenilor. Natura lor blândă îi face însoțitori buni pentru copii și alte animale de companie atunci când sunt socializați corespunzător.


Bulldog francez

Bulldogul francez este o rasă de câini populară, cunoscută pentru aspectul său distinctiv, personalitatea prietenoasă și adaptabilitatea la viața în apartament. Iată o privire mai atentă la caracteristicile lor cheie:

Bulldogii francezi sunt câini de talie mică până la medie, cântărind în mod normal între 8 și 14 kg (și având o înălțime de aproximativ 28-30 cm.

Au un corp compact, musculos, cu un cap mare, bot scurt și urechi mari, în formă de liliac. Blana lor scurtă și netedă poate fi de o varietate de culori, inclusiv alb, negru, brindle și fawn.


Chihuahua

Chihuahua este cea mai mică rasă de câini din lume, originară din Mexic. Ei sunt cunoscuți pentru personalitățile lor înflăcărate, personalitățile mari împachetate într-un corp mic și loialitatea de neclintit față de proprietarii lor.

Fideli titlului lor de cea mai mică rasă de câini, Chihuahua sunt de talie mica. De obicei cântăresc între 1,4 și 3,2 kilograme și au o înălțime de aproximativ 15 centimetri. Această dimensiune în miniatură le face potrivite pentru locuința în apartament.

Deși nu necesită sesiuni extinse de exerciții, Chihuahua beneficiază în continuare de plimbări zilnice și timp de joacă pentru a-și menține bunăstarea fizică și mentală. Activitățile antrenante, cum ar fi jocurile de interior, plimbările scurte sau timpul fără lesă într-o zonă sigură le pot îndeplini nevoile de exerciții fizice.

Cavalier King Charles Spaniel

Alte rase de câini ce sunt recomandați pentru apartament

 • Maltese
 • Whippet
 • Teckel
 • Pug
 • Havanese
 • Boston Terrier
 • Basenji

Aceste rase sunt în general mici până la medii ca mărime, au niveluri de energie relativ scăzute și sunt relativ ușor de dresat. De asemenea, tind să fie bune cu copiii și alte animale de companie.

Desigur, orice câine poate fi un câine de apartament bun, cu dresaj și îngrijire adecvate. Dar dacă sunteți în căutarea unei rase care este în general bine potrivită pentru viața în apartament, acestea sunt un bun punct de plecare.

Sfaturi pentru alegerea unui câine pentru apartament

 • Luați în considerare dimensiunea apartamentului dumneavoastră. Câinele are suficient spațiu pentru a se mișca?
 • Gândiți-vă la nivelul de activitate. Cât de mult exercițiu sunteți dispus să-i oferiți câinelui dumneavoastră?
 • Luați în considerare stilul de viață. Sunteți acasă toată ziua sau sunteți plecat mult timp?
 • Faceți-vă cercetările. Citiți despre diferite rase de câini pentru a găsi una care să se potrivească personalității și stilului dvs. de viață.
 • Adoptați, nu cumpărați. Există mulți câini minunați care așteaptă să fie adoptați în adăposturi și organizații de salvare.

Sper că acest lucru vă ajută!

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker