Casa si gradina

Robot de curățat piscine 5 motive pentru a cumpăra sau nu

O piscină poate oferi ore întregi de distracție și fitness – dar proprietarii pot petrece ore întregi curățând-o. Un robot de curățat piscine este o alternativă la curățările laborioase și de asemenea la plata profesioniștilor pentru a vă curăța piscina în mod regulat. Cu toate acestea, un robot de curățat piscine are într-adevăr capacitatea de a vă curăța piscina în mod eficient? Sau este prea frumos pentru a fi adevărat?

Pentru a vă ajuta să decideți, analizăm aspectele pozitive și negative ale roboților de curățat piscine, astfel încât să puteți afla dacă un robot va fi potrivit pentru casa dvs.

5 motive pentru a cumpăra un robot de curățat piscine

1. Rapid și minuțios

Dacă sunteți obișnuit să petreceți ore întregi în soarele fierbinte curățând piscina dvs., un robot de curățat piscine vă poate face viața mult mai ușoară. Timpul mediu necesar unui robot de curățare pentru curățarea piscinei este de aproximativ 1-2 ore, in acest timp puteti sa va relaxați sau va dedicați altor activități si sa reveni la înot în cel mai scurt timp.

2. O mulțime de opțiuni

Există roboti de curățat piscine pentru piscine îngropate și supraterane și puteți alege dintre modele care au lungimi ale cablurilor mai lungi sau mai scurte, modele fără fir, care funcționează cu baterie si care se încarcă direct in apa

Unii roboti de curățat piscine sunt relativ ușori iar alții ajung la 15-18kg ce le oferă o stabilitate mult mai buna. Alte optiuni ce le puteți găsi in funcție de modelul si brandul robotului:

  • adâncimea maxima de curățare
  • tipul de alimenatare
  • autonomia bateriei daca nu este cu fir
  • tipul de filtru folosit
  • tehnica de curtare si filtrare

În funcție de tipul piscinei dvs., de dimensiunea piscinei și de alți factori, există o mulțime de roboti de curățat piscine din care să alegeți.

3. Ușor de utilizat și întreținut

Robotii de curățat piscine fac o treabă mai bună în a-și da seama cum să vă curățați piscina decât probabil ați face-o doar uitându-vă la ea. Pentru a-i ajuta pe utilizatori să-și curețe piscinele cu ușurință, aparatele de curățare robotizate pentru piscine sunt construite cu un software specific care determină cel mai bun mod de a face treaba analizând fundul si pereți piscinei si determinând astfel programul de urmat.

4. Eficient energetic

Robotul de curățat piscine sunt de obicei foarte eficiente din punct de vedere energetic. Acest lucru înseamnă că vă puteți bucura de beneficiile unei piscine curate fără a vă îngrijora de costurile de energie. Robotul este autonom sau funcționează la tensiuni mici si in consecința consumul este redus. În loc să fie atașate la o pompă sau la un sistem de circulație, mașinile de curățat robotizate pentru piscine elimină electricitatea din gospodărie.

5. Economii de bani

În cele din urmă, un robot de curățat piscine vă poate ajuta să economisiți bani. Acest lucru se datorează faptului că vă scutește de necesitatea de a angaja un profesionist pentru a vă curăța piscina.

Roboti de curățat piscine au prețuri cuprinse între 2000 și 8000 Ron daca ne raportam la piscine cu dimensiuni mici spre medii cu baza pana in 40-50m2. Un serviciu de întreținere a piscinei costă în jur de 1000Ron spre 1500 Ron pe luna.

5 motive contra a cumpăra un robot de piscine

Deși suna frumos exista totuși si câteva argumente contra de care ar trebui sa ții cont.

1. Costuri inițiale mai mari

Deși costurile generale ale unui robot de curățat piscine pot fi mai ieftine, veți plăti mai mult atunci când începeți, așa că va trebui să luați în considerare și acest lucru. De exemplu, dacă alegeți un model de ultimă generație, este posibil să plătiți pana la 8000 ROB – și probabil nu o sa i-l amortizați din primul an – depinde de numărul de luni in care folosiți piscina, daca este interioara sau exterioara etc

2. Roboti de piscina sunt grei

Anumiți roboti au o greutate mărita pot ajunge la 12-15kg ceea ce implica un disconfort in mutarea, sau depozitarea lui. Din fericire, unele dintre modelele mai grele au un cărucior pe roți pentru a ajuta la transportul acestuia.

3. Costuri de întreținere ridicate

Robotii de curățat piscine necesita reparații complexe dacă este necesar. Deoarece robotii de curățat piscine sunt mai avansați din punct de vedere tehnologic reparația poate dura mai mult sau chiar sa fie costisitor.

Cu siguranță, nu vă așteptați ca un nou robot de curățat piscine să se defecteze în curând, dar atunci când o face, fiți pregătiți pentru această problema.

4. Întreținere regulată de rutină

Chiar dacă robotul de curățat piscine ușurează îngrijirea piscinei dvs., acest lucru nu înseamnă că nu va trebui să faceți niciodată nimic, va trebui să curățați filtrul robotului și să goliți resturile după fiecare ciclu de curățare. Acestea sunt sarcini simple, dar sunt necesare pentru ca mașina să funcționeze fără probleme.

5. Nu acoperă toata piscina

Chiar daca roboti de piscina știu sa curețe si pereți verticali aceștia nu sunt eficienți in anumite situații cum ar fi treptele, zonele de SPA (mai ridica), banchete înălțate etc. Asta pentru ca este dificil sa se poziționeze de obicei treptele in special au lățimi mici de pana in 30-35 cm si roboti nu au cum sa se poziționeze pentru curățare. Așadar daca aveți suprafețe mari de acest tip, acestea trebuie curățate manual.

De asemenea nu funcționează perfect pe orice suprafața, de obicei piscinele cu vitro ceramica sunt mai pretențioase, aderenta roboților scade.

Anumite modele de roboti de piscina au roti speciale pentru a putea urma pe pereții vertical dar si așa aderenta nu este 100% si mai d-au rateuri. Pe de alta parte piscinele cu vitro ceramica au rosturi adică sunt chituite si atunci apar probleme la curățarea lor daca acestea sau adâncit si daca robotul nu are perii care pot curata in profunzime.

Verdict: Ar trebui să achiziționezi un robot de curățat piscine?

Dacă urăști ideea de a vă curăța manual piscina, un robot de curățat piscine poate solutia pentru tine. În loc să petreci ore întregi muncind sub soarele arzător, poți să stai în casă și să urmărești cum se curăță în mod amănunțit și eficient piscina.

Și fie că aveți o piscină în pământ sau supraterană, există un model care se potrivește nevoilor dumneavoastră.

Unii robot de curățat piscine vin și cu alte caracteristici, cum ar fi setările telecomenzii și temporizatoarele săptămânale sau aplicații prin care poți control sau programa robotul de curățat piscina.

Cu toate acestea, rețineți că un robotul trebuie curățat după fiecare curățare a piscinei. Întreținerea nu este dificilă, dar va trebui să curățați filtrul și să goliți resturile. Și poate fi greu de scos din apă. În plus, dacă robotul de curățat piscine se defectează vreodată, probabil că nu îl vei putea repara singur.

Când te decizi daca ai nevoie de un robot tine cont de toate elementele pro si contra si ia o decizie in consecința.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker