Casa si gradina

Sticla termopan cum o aleg si care sunt beneficiile

Deja nu mai este o noutate , orice casa trebuie sa fie corect protejata de frig si căldura. In acest sens prezentam intr-un articol anterior cele mai bune termopane in 2023 insa trebuie de precizat ca pe lângă profil in rol important i-l joaca sticla pe care o folosiți. Sticla termopan poate fi de mai multe calități si poate fi constructiv realizata in mai multe variante.

Alegerea sticlei termopan depinde de o serie de factori, inclusiv locația dvs., bugetul dvs. și nevoile dvs. specifice. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți sticla termopan:

 • Locația: Dacă locuiți într-o zonă cu climă rece, veți avea nevoie de o sticlă cu o izolare termică mai mare. Dacă locuiți într-o zonă cu climă caldă, veți avea nevoie de o sticlă cu o izolare termică mai mică.
 • Buget: Sticla termopan poate fi costisitoare. Este important să stabiliți un buget înainte de a începe să faceți cumpărături.
 • Nevoile specifice: Dacă aveți nevoie de sticlă care să blocheze lumina soarelui, să protejeze împotriva zgomotului sau să ofere siguranță suplimentară, veți avea nevoie să alegeți un tip specific de sticlă termopan.

O scurtă prezentare tipurilor de sticlă termopan

 • Sticlă clară: Aceasta este tipul cel mai comun de sticlă termopan. Este transparentă și permite pătrunderea luminii naturale.
 • Sticlă low-e: Această sticlă are un strat subțire de un material special care reflectă căldura. Este o alegere bună pentru zonele cu climă rece.
  [Image of Sticlă termopan low-e]
 • Sticlă antireflex: Această sticlă reduce reflexia luminii. Este o alegere bună pentru birouri sau alte spații în care este necesară o vizibilitate bună.
  [Image of Sticlă termopan antireflex]
 • Sticlă solară: Această sticlă blochează o parte din lumina soarelui și radiațiile UV. Este o alegere bună pentru zonele cu climă caldă sau pentru spațiile în care se dorește reducerea expunerii la soare.
  [Image of Sticlă termopan solară]
 • Sticlă colorată: Această sticlă este disponibilă într-o varietate de culori. Este o alegere bună pentru a adăuga o notă de culoare casei dumneavoastră.
  [Image of Sticlă termopan colorată]
 • Sticlă rezistentă la spargere: denumita si anti-efracție Această sticlă este mai greu de spart decât sticla normală. Este o alegere bună pentru zonele cu risc de spargere, cum ar fi casele cu copii mici sau cu animale de companie.
geam termopan cu sticla low-e

Detalii constructive pentru sticla termopan:

 • sa alegeți un pachet cu 3 foi de sticlă – este insa limitat la profil care trebuie sa fie suficient de gros;
 • bagheta care se instalează intre foile de geam sa fie de calitate – preferabil să fie din aluminiu sau PVC;
 • foile de geam – studiază tipurile de foi si alege o combinație care sa satisfacă nevoilor tale – cea mai des folosita este cea cu  low-e la interior și 4 seasons la exterior);
 • atenție la gazul folosit intre foile de sticlă – argon-ul este cel mai folosit.

În funcție de nevoile dumneavoastră specifice, puteți alege una sau mai multe dintre aceste opțiuni. De exemplu, dacă locuiți într-o zonă cu climă rece, veți dori să alegeți sticlă cu o grosime mai mare pentru a obține cea mai bună izolare termică.

Dacă locuiți într-o zonă aglomerată, veți dori să alegeți sticlă cu un grad de reflexie mai mare pentru a reduce zgomotul. Și dacă locuiți într-o zonă cu mult soare, veți dori să alegeți sticlă cu protecție solară pentru a reduce căldura și strălucirea.

Iată câteva dintre beneficiile sticlei termopan:

 • Izolare termică. Sticla termopan ajută la menținerea căldurii în interior în timpul iernii și a răcelii în interior în timpul verii. Acest lucru poate duce la economii semnificative la costurile de încălzire și răcire.
 • Izolare fonică. Sticla termopan poate ajuta la reducerea zgomotului exterior. Acest lucru poate face ca casa dumneavoastră să fie mai liniștită și mai plăcută.
 • Siguranță. Sticla termopan este mai rezistentă la spargere decât sticla tradițională. Acest lucru poate ajuta la protejarea familiei dumneavoastră de accidente
 • Protecție solară. Dacă locuiți într-o zonă cu mult soare, sticla termopan cu protecție solară vă poate ajuta să reduceți căldura și strălucirea.
 • Eficiență energetică. Sticla termopan poate ajuta la îmbunătățirea eficienței energetice a casei dumneavoastră. Acest lucru poate duce la economii pe termen lung la costurile de energie.
 • Durabilitate. Sticla termopan este o investiție durabilă. Poate dura mulți ani fără a necesita înlocuire.

În general, sticla termopan este o opțiune excelentă pentru orice casă. Oferă o serie de beneficii, inclusiv izolare termică, izolare fonică, siguranță, eficiență energetică și durabilitate.

Sfaturi suplimentare pentru alegerea sticlei termopan:

 • Luați în considerare bugetul dumneavoastră. Sticla termopan poate varia în preț în funcție de grosime, tip și caracteristici.
 • Citiți recenziile. Citiți recenziile online ale diferitelor companii de ferestre înainte de a face o achiziție.
 • Vorbește cu un specialist: contactează un specialist înainte de a achiziționa un geam termopan

Urmând aceste sfaturi, puteți alege sticla termopan potrivită pentru a vă îmbunătăți confortul și siguranța casei dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutarea de sticlă termopan, este important să discutați cu un profesionist. Ei vă pot ajuta să alegeți tipul potrivit de sticlă pentru nevoile dumneavoastră specifice.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker