Timp liber

Alegerea mulinetei pentru pescuitul la crap

Alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap este esențială pentru a avea succes în această activitate. Un echipament adecvat te ajuta in mai multe direcții cum ar fi distanta de aruncare , raportul de recuperare care face ca recuperarea firului de la distante mari sa fie cat mai rapida. Mulinetele pentru pescuitul la crap sunt fabricate din diverse materiale, cum ar fi grafit, aluminiu și fibră de carbon. Materialul mulinetei va afecta greutatea, durabilitatea și prețul acesteia.

Există o mulțime de mărci renumite de mulinete pentru pescuitul la crap pe piață, cum ar fi Daiwa, Shimano, Abu Garcia Nash și Fox dar si branduri mai puțin cotate cum ar fi : Okuma, Carp Expert, Dam, Sert, Lineaffe, Cormoran, Spro si multe altele.

Unele mulinete pentru pescuitul la crap vin cu caracteristici suplimentare, cum ar fi un sistem anti-revers, un buton de free spool și un mâner ergonomic.

Exista numeroase informatii despre cea mi buna mulineta de crap, părerea mea este ca acest lucru este unul particular si fiecare pescar trebuie sa înțeleagă de ce are nevoie si sa își cumpere mulineta care i se potrivește cel mai bine.

Există o varietate de mulinete disponibile pe piață, fiecare cu propriile caracteristici și avantaje, deci este important să luați în considerare nevoile dumneavoastră specifice înainte de a face o alegere.

Iată câțiva factori importanți in alegerea mulinetei:

Mărimea mulinetei

Mulinetele pentru pescuitul la crap sunt disponibile în diverse mărimi, de la mici și ușoare la mari și robuste. Mărimea mulinetei pe care o alegeți va depinde de mărimea crapilor pe care îi vizați și de tipul de pescuit pe care îl practicați. Mulinetele pentru pescuitul la crap vin în diferite mărimi, de la 4000 până la 14000 (in special cele de la Shimano vin cu aceste dimensiuni)

O caracteristica importanta este numărul de rulmenți dar nu întotdeauna numărul lor indica si calitatea mai bine 3 rulmenți de calitate decât 10 mai slabi. In principiu mulinetele de brand nu au așa de multi rulmenți fata de mulinetele mai puțin cotate de aceea numărul de rulmenți a ajuns un instrument de marketing.

Capacitatea tamburului

Capacitatea tamburului se referă la cantitatea de fir pe care o poate stoca mulineta. Alegeți o mulinetă cu o capacitate suficientă de fir pentru a vă permite să aruncați la distanța dorită și să luptați cu crapii mari. Insa citiți cu atenție indicațiile de pe tamburii mulinetei chiar si pe cei de rezerva daca vine dotata cu ei. Pentru fiecare grosime de fir intra o anumita

Raportul de recuperare mulineta

Raportul de recuperare se referă la numărul de ture ale tamburului pentru o singură rotație a mânerului. O mulinetă cu un raport de recuperare mare vă va permite să recuperați firul mai rapid, ceea ce poate fi util în anumite situații. Un raport de recuperare mai mare vă permite să recuperați momeala mai repede.

  • Pentru pescuitul static: Un raport de recuperare de 4:1 sau 5:1 este suficient.
  • Pentru pescuitul la lansare: Veți avea nevoie de o mulinetă cu un raport de recuperare mai mare, de 6:1 sau 7:1.

Sistemul de frânare

Mulinetele pentru pescuitul la crap sunt dotate cu diverse sisteme de frânare, cum ar fi frânarea frontală sau frâna spate denumit si Baitrunner acesta este așezat in partea din spate, fiind ușor de folosit odată activat la o trăsătura pestele ia fir fără ca sa exista șansa ca firul sa se tensioneze si lanseta sa fie smulsa de pe suport. Dar sistemul vine si cu un dezavantaj si anume un angrenaj suplimentar si o greutate mărita.

Alegeți un sistem de frânare care se potrivește preferințelor dumneavoastră și care oferă suficientă putere pentru a controla crapii mari.

Greutate: Mulinetele mai grele pot fi mai robuste și mai durabile, dar pot fi și mai obositoare de utilizat pe perioade lungi de timp. Alegeți o mulinetă care are o greutate potrivită pentru dumneavoastră și pentru tipul de pescuit pe care îl practicați.

Preț: Mulinetele pentru pescuitul la crap pot varia ca preț de la câteva sute de lei la câteva mii de lei. Stabiliți un buget și alegeți o mulinetă care oferă caracteristicile dorite la un preț accesibil.

Pe lângă factorii enumerați mai sus, este important să alegeți o mulinetă de la o marcă de renume care oferă produse de calitate. Puteți citi recenzii online sau cere sfaturi de la alți pescari pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere.

Modele mulinete populare pentru pescuitul la crap:

  • Gama de mulinete Daiwa Crosscast : O mulinetă robustă și fiabilă, cu un raport de recuperare mare și un sistem de frânare puternic.
  • Shimano BIG Baitrunner: O mulinetă versatilă care poate fi utilizată pentru diverse tipuri de pescuit la crap, inclusiv pescuitul pe distanță lungă și pescuitul cu momeală vie.
  • Mulineta Shimano Ultegra 5500
  • Mulineta Shimano Speedmaster
  • Mulineta Okuma Aventa

Indiferent de mulineta pe care o alegeți, este important să o utilizați corect și să o întrețineți regulat. Asigurați-vă că citiți manualul de utilizare al mulinetei și urmați instrucțiunile producătorului. Curățați și lubrifiați mulineta periodic pentru a o menține în stare bună de funcționare.

Alegerea mulinetei potrivite pentru pescuitul la crap este o investiție importantă care vă poate ajuta să vă îmbunătățiți semnificativ rezultatele. Cu o mulinetă de calitate, veți putea să aruncați mai departe, să luptați mai eficient cu crapii mari și să vă bucurați mai mult de această activitate relaxantă și plină de satisfacții.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker