Timp liber

Solunar pescuit ce este si cum ajuta pescarii

Aprilie este o perioada optima pentru pescuit cu Putin înainte de prohibiție. Vezi ce mai sense sunt consultând noul solunar pe aprilie 2024.

Solunarul pentru pescar este un calendar care indică perioadele favorabile pentru pescuit, în funcție de poziția soarelui și a lunii. Solunarul este un instrument utilizat de pescari pentru a identifica perioadele favorabile în funcție de poziția simultană a Soarelui și a Lunii. Cuvântul „solunar” este format din două cuvinte latine: „sol” (Soare) și „lunar” (Lună).

Primăvara este luna ideala pentru deschiderea sezonului de pescuit afla mai multe despre activitatea peștilor citind

Teoria solunarului

Teoria solunarului a fost pusă în aplicare de către John Alden Knight în anul 1926, care a observat o corelație între atracția exercitată de Soare și Lună asupra Pământului și comportamentul de hrănire al peștilor. Conform teoriei solunare, peștii au tendința de a se hrăni intens la anumite intervale de timp, determinate de atracția gravitațională exercitată de soare și, mai ales, de lună asupra pământului în zona de pescuit.

Exemplu de table solunar – pescuitmania.ro

Tipuri de solunar

Există două tipuri de solunar:

  • Solunar major: are loc atunci când soarele și luna se află în același unghi față de Pământ. Acest lucru se întâmplă de două ori pe lună, la lună nouă și la lună plină.
  • Solunar minor: are loc atunci când soarele și luna se află în unghiuri perpendiculare unul față de celălalt. Acest lucru se întâmplă de două ori pe lună, la primul pătrar și la ultimul pătrar.

Important de reținut:

  • Solunarul este un instrument orientativ, nu o garanție a succesului la pescuit.
  • Pe lângă poziția soarelui și a lunii, există și alți factori care pot influența activitatea peștilor, cum ar fi temperatura apei, vremea, sau prezența prădătorilor.
  • Este important să țineți cont de specificul zonei în care pescuiți, de speciile de pești pe care le vizați și de tehnicile de pescuit pe care le utilizați.

Sfaturi pentru pescuit la solunar:

  • Planificați-vă partidele de pescuit în funcție de perioadele favorabile indicate de solunar.
  • Fiți atenți la schimbările de presiune atmosferică și temperatură, care pot influența comportamentul peștilor.
  • Folosiți momeli și năluci adecvate pentru speciile de pești pe care le vizați.
  • Pescuiți cu răbdare și perseverență, chiar dacă nu prindeți imediat pește.

Concluzie:

Solunarul poate fi un instrument util pentru pescari, dar nu trebuie considerat ca o regulă absolută. Afla mai multe despre cum arata un solunar pe anul 2024.

Ținând cont de o serie de factori și folosind tehnici de pescuit adecvate, șansele de a prinde pește la solunar cresc considerabil.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker