Timp liberTurism

Top 5 obiective de vizitat in Paris

Parisul este un capitala Franței care este printre cele mai vizitate orașe din Europa. Iată un top 5 al atracțiilor din Paris:

 1. Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este cel mai faimos reper din Paris și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume. Construit în 1889 pentru Expoziția Universală, turnul este o structură metalică de 324 de metri înălțime. Vizitatorii pot urca la vârful turnului pentru a admira priveliștea panoramică a orașului.

Turnul Eiffel este un turn din fier forjat situat în Champ-de-Mars, în apropierea râului Sena, în Paris. Este cel mai înalt punct din Paris și una dintre cele mai populare atracții turistice din lume.

Turnul a fost construit pentru Expoziția Universală din 1889, care a sărbătorit centenarul Revoluției Franceze. Proiectul a fost realizat de inginerul Gustave Eiffel, după un design al inginerului Maurice Koechlin și al arhitectului Stephen Sauvestre.

Turnul este o structură de schelet de oțel, formată din patru picioare care se unesc într-un singur punct la vârf. Are o înălțime de 324 de metri, inclusiv antenele din vârf.

Turnul este împărțit în trei niveluri:

 • Nivelul 1: situat la o înălțime de 57 de metri, oferă o priveliște panoramică a Parisului.
 • Nivelul 2: situat la o înălțime de 115 de metri, oferă o priveliște mai largă a orașului.
 • Nivelul 3: situat la o înălțime de 276 de metri, oferă o priveliște de 360 de grade a Parisului.

Turnul Eiffel este deschis publicului în fiecare zi a anului. Vizitatorii pot urca la vârful turnului cu liftul sau cu scările.

 1. Muzeul Luvru

Muzeul Luvru este unul dintre cele mai mari și mai prestigioase muzee de artă din lume. Aici se află opere de artă de valoare inestimabilă, inclusiv Mona Lisa, Venus din Milo și Victoria de Samothrace.

Muzeul Luvru este unul dintre cele mai mari și mai importante muzee de artă din lume. Este situat în Paris, Franța, pe malul drept al râului Sena.

Muzeul a fost fondat în 1793, în timpul Revoluției Franceze, când colecția regală de artă a fost naționalizată. Colecția muzeului a crescut de atunci prin achiziții, donații și schimburi.

Muzeul Luvru găzduiește o colecție vastă de artă din întreaga lume, datând din epoca preistorie până în epoca modernă. Printre cele mai faimoase opere de artă ale muzeului se numără:

 • Mona Lisa de Leonardo da Vinci
 • Venus din Milo
 • Nike din Samothrace
 • Marea Sfinta Familie de Michelangelo
 • Muzeul lui Napoleon de Jacques-Louis David
 • Sarutul de Gustav Klimt
 • Libertatea conducând poporul de Eugène Delacroix
 1. Champs-Élysées

Champs-Élysées este un bulevard celebru din Paris, cunoscut pentru magazinele sale de lux, cafenelele și restaurante. Bulevardul este, de asemenea, locul de desfășurare al unor evenimente importante, cum ar fi parada militară de Ziua Bastiliei.

 1. Basilica Sacré-Coeur

Basilica Sacré-Coeur este o biserică catolică situată pe Dealul Montmartre. Biserica este cunoscută pentru cupola sa albă și pentru vitraliile sale colorate.

Basilica Sacré-Coeur este o biserică catolică situată pe Dealul Montmartre, în Paris, Franța. Este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Paris și un simbol al orașului.

Basilica a fost construită în stil neobizantin, după un proiect al arhitectului Paul Abadie. Lucrările au început în 1875 și au fost finalizate în 1914.

Basilica are o formă de cruce latină, cu o navă centrală și două nave laterale. Cupola principală are o înălțime de 83 de metri.

Interiorul bazilicii este decorat cu mozaicuri, vitralii și fresce. Mozaicul din absidă îl reprezintă pe Iisus Hristos înălțat la cer. Citește mai mult despre Bazilica Sacre-Coeur

Basilica Sacré-Coeur este un loc de pelerinaj pentru credincioșii catolici din întreaga lume. Este, de asemenea, o destinație populară pentru turiștii care doresc să admire arhitectura sa impresionantă și să se bucure de priveliștea panoramică a Parisului.

Iată câteva detalii suplimentare despre Basilica Sacré-Coeur:

 • Bazilica este construită din calcar alb din Château-Landon, care se auto-curăță.
 • Clopotul principal al bazilicii cântărește 19 tone.
 • Bazilica are un muzeu care prezintă istoria construcției sale.

Basilica Sacré-Coeur este un monument important al Parisului și al Franței. Este o construcție impresionantă, care este un must-see pentru orice vizitator al orașului.

 1. Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este un arc de triumf situat la capătul bulevardului Champs-Élysées. Arcul a fost construit în secolul al XIX-lea pentru a comemora victoriile franceze în războaiele napoleoniene.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele atracții din Paris. Orașul oferă ceva pentru toată lumea, de la artă și cultură la istorie și gastronomie.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker