AnimaleCasa si gradina

Rase de câini rezistenți la frig cum ai grijă de ei hrana adecvată

Câinii de curte sunt, în general, mai rezistenți la frig decât câinii de apartament, deoarece sunt obișnuiți cu temperaturile scăzute. Cu toate acestea, există și câteva rase de câini rezistenți la frig de curte care sunt deosebit de rezistente la frig, datorită blănii lor dense și a stratului de grăsime care le protejează de temperaturile scăzute.

Cateva recomandări de rase de câini pentru curte de unde puteți începe sau daca căutați rase ce câini de paza insa trebuie sa tineti cont si de zona in care locuiți si cum sunt condițiile climatice in special iarna pentru a sigura un confort cat mai bun pt acestia.

Cele mai rezistente rase de câini rezistenți la frig:

 • Ciobănesc german – este o rasă de câine inteligentă și loială, care este folosită adesea ca câine de pază și de muncă. Ciobănescul german are o blană dublă, care îl protejează de intemperii.
 • Ciobănesc carpatin – este o rasă de câine autohtonă, care este folosită ca câine de pază și de vânătoare. Ciobănescul carpatin are o blană dublă, care este foarte deasă și lungă.
 • Husky siberian – este o rasă de câine activă și energică, care este folosită adesea pentru cursele de sanie. Husky siberianul are o blană dublă, care este foarte deasă și pufoasă.
 • Malamut de Alaska – este o rasă de câine similară cu husky siberian, dar mai mare și mai puternic. Malamutul de Alaska are o blană dublă, care este foarte deasă și pufoasă.
 • Samoyed – este o rasă de câine prietenoasă și jucăușă, care este folosită adesea ca câine de companie. Samoyedul are o blană dublă, care este foarte deasă și albă.

Aceste rase de câini au blăni de lungimi și texturi diferite, dar toate sunt suficient de dense pentru a le proteja de frigul iernii. De asemenea, au un strat de grăsime sub blăniță care le ajută să mențină temperatura corpului.

În plus față de rasa de câine, există și alte factori care pot influența rezistența la frig a unui câine, cum ar fi vârsta, starea de sănătate și greutatea corporală.

Câinii tineri și bătrâni sunt mai sensibili la frig, iar câinii care suferă de anumite afecțiuni medicale, cum ar fi artrita sau diabetul, pot avea, de asemenea, o rezistență mai scăzută la frig.

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta un câine să reziste la frig:

Pentru a ajuta un câine să reziste la frig, este important să îi oferiți un adăpost bine izolat, ferit de vânt și de ploaie.

Adăpostul ar trebui să fie suficient de mare pentru ca câinele să se poată mișca în voie și să aibă un loc unde să se odihnească.

 • Oferiți-i un adăpost bine izolat. Adăpostul ar trebui să fie suficient de mare pentru ca câinele să se poată mișca în voie și să aibă un loc unde să se odihnească.
 • Asigurați-vă că are acces la apă proaspătă și la hrană suficientă.
 • Dacă câinele este expus la temperaturi scăzute pentru perioade lungi de timp, poate fi necesar să îi oferiți și o hrană specială pentru câinii de curte.
 • Nu lăsați câinele afară în timpul nopții, când temperaturile sunt cele mai scăzute.
 • Dacă câinele dumneavoastră este de talie mică sau are o blană scurtă, poate avea nevoie de o haină de iarnă.

De asemenea, este important să vă asigurați că câinele are acces la apă proaspătă și la hrană suficientă. Dacă câinele este expus la temperaturi scăzute pentru perioade lungi de timp, poate fi necesar să îi oferiți și o hrană specială pentru câinii de curte.

Sfaturi pentru a hrăni câinii rezistenți la frig de curte:

Hrana câinilor de curte în timpul iernii trebuie să fie bogată în calorii și grăsimi, pentru a le ajuta să reziste la temperaturile scăzute. De asemenea, este important să fie o dietă echilibrată, care să conțină toate nutriții necesari pentru o sănătate optimă. Câini de curte rezistenți la frig pot sa fie o soluție

 • Creșteți cantitatea de hrană pe care o oferiți. Câinii au nevoie de mai multe calorii pentru a se menține caldi în timpul iernii. O creștere de 10-15% a cantității de hrană este de obicei suficientă.
 • Alegeți o hrană bogată în calorii și grăsimi. Grasimile sunt o sursă importantă de energie pentru câini, iar acestea sunt mai eficiente în menținerea caldurii corpului decât carbohidrații.
 • Oferiți-le mâncare umedă sau semi-umedă. Mâncarea umedă sau semi-umedă este mai ușor de digerat și conține mai multe calorii decât mâncarea uscată.
 • Asigurați-vă că au acces la apă proaspătă în orice moment. Câinii au nevoie de mai multe lichide în timpul iernii, pentru a preveni deshidratarea.

Alimente care pot fi oferite câinilor rezistenți la frig în timpul iernii:

 • Carne de vită, pui, pește
 • Ouă
 • Legume bogate în carbohidrați, cum ar fi cartofi, morcovi, mazăre
 • Grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de pește, uleiul de măsline

Dacă observați că câinele dumneavoastră are dificultăți în a face față frigului, consultați un medic veterinar.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker