Casa si gradina

Sfaturi utile pentru alegerea unei uși metalice de intrare

Alegerea ușii metalice de intrare potrivite pentru casa ta este o decizie importantă, care implică o serie de factori ce trebuie luați în considerare pentru a asigura siguranța casei tale. NU este o decizie ușoara pentru ca nu vei schimba ușa frecvent, procedura este destul de dificila si implica costuri si mizerie si deranj. Așadar este bine sa te informezi înainte de a cumpăra o ușa metalica pentru casa sau apartamentul tau. Deci e bine sa urmezi un ghid alegere usa de aprtament.

Evident pe piața sunt o sumedenie de uși metalice dar e bine sa ai anumite criterii bine stabilite and alegi un anumit model. De ce ar trebui sa tii cont când te-ai hotărât ca e timpul sa faci o schimbare si vrei o ușa noua de intrare.

Securitate:

 • Tipul de oțel: Optați pentru oțel galvanizat sau oțel inoxidabil pentru o rezistență sporită la coroziune. Grosimea minimă recomandată a tablei este de 1,5 mm.
 • Clasa de antiefracție: Optează pentru o ușă cu o clasă de antiefracție certificată, minim clasa 3, recomandată pentru accesul principal. O ușă de calitate va fi dotată cu sisteme de închidere multiple, bolțuri antiefracție și o structură robustă din oțel.
 • Încuietori: Alegeți yale de securitate certificate, cu bolțuri multiple și sistem antiefracție. Se recomandă instalarea a două yale independente.
 • Ferărie: Asigurați-vă că balamalele și broaștele sunt robuste și fabricate din materiale de calitate.
 • Tocul metalic trebuie să fie solid și bine fixat în perete pentru a oferi o rezistență sporită la efracție.

Izolare:

 • Umplutura: Alegeți o ușă cu umplutură izolantă din vată minerală sau spumă poliuretanică pentru a reduce pierderile de căldură și a spori confortul termic.
 • Etanșare: O garnitură de cauciuc pe tot perimetrul ușii va asigura o etanșare eficientă împotriva curenților de aer și a intemperiilor.

Funcționalitate:

 • Dimensiuni: Măsurați cu atenție golul ușii pentru a vă asigura că ușa aleasă se potrivește perfect.
 • Deschidere: Alegeți sensul de deschidere al ușii în funcție de spațiul disponibil în interior.
 • Vizor: Un vizor panoramic vă permite să vedeți cine este la ușă fără a fi nevoiți să o deschideți.

Estetică:

 • Design: Ușile metalice vin într-o varietate de modele și culori pentru a se potrivi cu stilul casei dumneavoastră.
 • Acoperire: Alegeți o vopsea sau o altă acoperire rezistentă la intemperii și ușor de curățat.

Alte aspecte:

Pe lângă sfaturile de mai sus, este important să luați în considerare și nevoile specifice ale locuinței dumneavoastră și ale familiei dumneavoastră. De exemplu, dacă locuiți într-o zonă cu trafic intens, ați putea dori o ușă cu o izolare fonică mai bună. Sau, dacă aveți copii mici, ați putea dori o ușă cu un sistem de închidere automată.

Sper ca aceste informatii sa va fie utile in alegerea ușii metalice de intrare potrivita pentru casa dumneavoastră!

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker