HardwareTehnologie

Wi-Fi 7 va fi operational in 2024. Noul standard pentru rețele WI-FI.

Wi-Fi 7, cunoscut și ca IEEE 802.11be, este cea mai recentă și viitoare iterație a standardului Wi-Fi. Este conceput pentru a oferi îmbunătățiri semnificative față de generațiile anterioare Wi-Fi, inclusiv:

  • Rată maximă de date de până la 46 Gbps: Wi-Fi 7 poate atinge viteze de până la 4,8 ori mai rapide decât Wi-Fi 6. Acest lucru va permite transmiterea fără probleme a conținutului video 8K, experiențe de realitate virtuală și alte tipuri de lățime de bandă. aplicatii.
  • Latență redusă: Wi-Fi 7 are o latență mult mai mică decât generațiile anterioare de Wi-Fi. Acest lucru îl va face ideal pentru aplicațiile care necesită receptivitate în timp real, cum ar fi jocurile online și conferințele video.
  • Capacitate îmbunătățită: Wi-Fi 7 poate gestiona mai multe dispozitive conectate la o singură rețea decât generațiile anterioare de Wi-Fi. Acest lucru va fi esențial pentru mediile aglomerate, cum ar fi casele și birourile.

Wi-Fi 7 utilizează mai multe tehnologii noi pentru a realiza aceste îmbunătățiri, inclusiv:

  • Canale de 320 MHz: Wi-Fi 7 poate folosi canale care sunt de două ori mai largi decât canalele utilizate de generațiile Wi-Fi anterioare. Acest lucru permite transmiterea mai multor date în fiecare cadru.
  • Modulație QAM 4K: Wi-Fi 7 utilizează o nouă schemă de modulare care poate împacheta mai multe date în fiecare simbol. Acest lucru crește și mai mult debitul de date.
  • Multi-Link Operation (MLO): Wi-Fi 7 poate folosi mai multe canale simultan pentru a transmite date. Acest lucru poate îmbunătăți și mai mult debitul general de date.
  • Perforarea preambulului: Wi-Fi 7 poate omite preambuluri inutile din cadrele de date. Acest lucru reduce costul general al protocolului de comunicare și îmbunătățește eficiența.

Wi-Fi 7 este încă în curs de dezvoltare, iar dispozitivele comerciale nu sunt de așteptat să fie disponibile până mai târziu în 2024.

Cu toate acestea, tehnologia este deja adoptată de producătorii de cipuri, iar prototipurile timpurii au arătat performanțe impresionante. Se așteaptă ca Wi-Fi 7 să joace un rol major în viitorul rețelelor fără fir, permițând o nouă eră a conectivității și a aplicațiilor cu consum intens de date.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker