AplicatiiSoftware

Windows 11 23H2 cele mai bune schimbări posibila lansare in 2023

Windows 11 23H2 denumire de cod “Sun Valley 3” este in prag de lansare după cum se anunța pe blogul oficial, multe dintre funcțiile sale sunt deja disponibile pentru testerii Beta în programul Windows Insider. Printre inovațiile se numără câteva care vor afecta experiența de utilizare zilnică a sistemului de operare Microsoft: un asistent AI mult mai avansat , Interfața File Explorer devine astfel mult mai modern , o analiză detaliata consumului de energie sau Partajare in apropiere.

Update-ul anunțat al Windows 11 23H2 ar putea include următoarele:

  • Noul Windows Copilot alimentat de AI.
  • Partajare Nearby Sharing actualizată si permite viteze de transfer mai mari.
  • Iluminare RGB îmbunătățita
  • Nouă interfață File Explorer ce include galeria de imagini cu funcții noi
  • Suport nativ RAR, 7-zip, TAR și GZ.
  • O noua aplicație Windows Backup mai buna
  • Pagină de pornire noua cu carduri interactive.
  • Gestionarea unităților virtuale (VHD, VHDX și Dev Drive) cu optiuni in Setări.
  • Aplicație Dev Home pentru dezvoltatori.
  • Magazin Microsoft cu funcții AI.

Windows Copilot

Cea mai relevantă noutate a Windows 11 23H2 este cu siguranță implementarea nativă a Windows Copilot, un asistent AI care combină Bing Chat și alte plugin-uri într-o singură interfață, pentru a permite utilizatorului să folosească computerul prin comenzi vocale sau text.

Copilot apare ca o bară laterală andocata la dreapta, unde nu se va suprapune cu conținutul de pe desktop și rulează fără obstacole alături de aplicația dvs. atunci când faceți clic pe butonul „Copilot” din bara de activități sau când utilizați comanda rapidă de la tastatură „Tasta Windows + C”.

Pe viitor, Windows Copilot vă permite să efectuați un număr semnificativ de acțiuni fără a fi nevoie să învățați să utilizați interfața sistemului de operare, dar trebuie spus că la lansare tehnologia va fi destul de limitată.

Ușor accesibil printr-o pictogramă din bara de sistem, Windows Copilot va apărea într-o bară laterală, așa cum am văzut cu implementarea Bing Chat în browser Microsoft Edge.

Asistentul își propune să revoluționeze experiența utilizatorului PC și este conceput pentru a ghida utilizatorii prin diverse sarcini, răspunzând la întrebări și chiar ajutând la planificarea călătoriilor, totul fără a părăsi desktopul.

Partajare în apropiere – Nearby Sharing

Noua versiune de Windows 11 va include, de asemenea, o fereastră de partajare reproiectată și viteze îmbunătățite de transfer de fișiere, iar acum vă puteți vedea computerele în partea de sus a listei de dispozitive descoperite.

Fereastra de partajare reproiectată este mai modernă și în concordanță cu estetica generală a Windows 11. Include, de asemenea, o nouă opțiune de a partaja fișiere în OneDrive direct din fereastra de partajare și acum puteți trimite fișiere direct prin aplicația Outlook folosind partajarea de actualizare.

Compania folosește tehnologia Wi-Fi Direct pentru a îmbunătăți vitezele de transfer de fișiere. De asemenea, experiența vă va afișa acum dispozitivele în partea de sus a interfeței, facilitând partajarea fișierelor între propriile dispozitive.

Interfața „Partajare în apropiere” oferă acum o casetă de căutare care vă permite să găsiți persoane de contact în toate conturile dvs.

Raport complet pentru energie – in setări

Windows 11 23H2 va include o noutate foarte interesantă pentru cei care folosesc un notebook sau un sistem alimentat cu baterii: de fapt, în Setări există un ecran de analiză mai aprofundată a consumului de energie. Conține date în timp real despre consumul dispozitivului, împărțite în perioade de la ultimele 24 de ore până la săptămâna anterioară.

Un File Explorer mai modern – File Explorer design

Windows Explorer își schimbă aspectul, cu o interfață mai elegantă și modernă construită cu WinUI și bazată pe Windows App SDK. Noul aspect urmărește să simplifice și mai intuitivă navigarea fișierelor de pe computer: un carusel arată fișierele recomandate pentru utilizatorii Azure AD, iar grafica folderelor rapide și a secțiunilor recente a fost îmbunătățită.

Noua pagină „Galerie” introduce o nouă modalitate de a vizualiza și gestiona imaginile. Noua pagină include o vizualizare pentru imagini identică cu cea disponibilă în aplicația Fotografii, inclusiv miniaturi mai mari, colțuri rotunjite, ascunderea numelui fișierului și utilizarea sortării cronologice.

Pe pagină, puteți utiliza opțiunea „Gestionați locații” din meniul „Colecție” pentru a adăuga sau elimina foldere cu imagini. Setările implicite afișează numai conținutul folderului „Imagini”.

Noi comenzi de iluminare RGB – RGB lighting controls

În această nouă versiune a sistemului de operare, Microsoft actualizează și aplicația Setări cu o nouă pagină „Iluminare dinamică” care va face posibilă gestionarea accesoriilor iluminate fără instrumente terțe.

În prezent, multe accesorii se bazează pe aplicații și integrări terțe, care sunt foarte fragmentate, iar Dynamic Lighting vă va permite să configurați și să personalizați fără efort dispozitivele cu lumini RGB direct din Setări.

Unități virtuale din Setări

Ca parte a setărilor de stocare, Windows 11 23H2 adaugă și capacitatea de a crea și gestiona unități virtuale, inclusiv VHD, VHDX și Dev Drives.
Setările sunt disponibile din pagina „Discuri și volume”, unde veți putea crea și atașa hard disk-uri virtuale existente care vor fi accesibile din File Explorer.

Noua aplicație Dev Home pentru dezvoltatori

Microsoft va introduce o nouă aplicație open-source denumita „Dev Home” pentru a îmbunătăți modul în care dezvoltatorii configurează, testează și creează aplicații.

În plus, veți putea folosi aplicația pentru a vă configura mediile de codare în cloud folosind Microsoft Dev Box și GitHub Codespaces.

Când va fi un update pentru Windows 11 23H2

Windows 11 23H2 va implementa probabil si alte inovații și va fi probabil ultima versiune majoră a sistemului de operare în vederea debutului Windows 12 care a fost deja anunțat. Sursele indica faptul ca update-ul va fi undeva la finalul anului 2023 însă rămâne de văzut ce va cuprinde din toate modificările anunțate.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker