CulinarStil de viată

Cum alegem vinul roșu in funcție de ce mâncam


Vinul roșu se potrivește bine cu o varietate de mâncăruri este băutură preferata de bărbați dar deopotrivă si de femei iau in ultima perioada este o moda ca fiecare masa sa conțină si o varianta de vin dar deși pare simplu exista multe studii care arata ca nu orice vin roșu merge cu orice aliment consumat, Așadar unele dintre cele mai bune combinații includ:

 • Carne roșie, cum ar fi vită, porc, miel și vânat
 • Pui sau curcan, mai ales dacă este pregătit cu sosuri bogate sau condimentate
 • Pește și fructe de mare, mai ales dacă este preparat cu sosuri cremoase sau picante
 • Paste cu sosuri roșii
 • Pizza cu sosuri roșii
 • Brânzeturi tari, cum ar fi cheddar, gouda și parmesan
 • Deserturi cu ciocolată sau fructe de pădure

Când alegeți un vin roșu pentru a se potrivi cu mâncarea, este important să luați în considerare aromele și textura mâncării. De exemplu, un vin roșu tanic, cum ar fi un Cabernet Sauvignon, va merge bine cu o carne roșie grasă, cum ar fi o friptură, în timp ce un vin roșu mai moale, cum ar fi un Pinot Noir, va merge bine cu o carne roșie mai slabă, cum ar fi o păstrăvă.

De asemenea, puteți lua în considerare aromele mâncării atunci când alegeți un vin roșu. De exemplu, un vin roșu cu arome de fructe de pădure, cum ar fi un Merlot, va merge bine cu o mâncare cu arome de fructe de pădure, cum ar fi un desert cu zmeură.

În cele din urmă, este important să experimentați pentru a găsi combinațiile de vin roșu și mâncare care vă plac cel mai mult. Nu există reguli dure și rapide atunci când vine vorba de asocierea vinului cu mâncarea, așa că nu vă fie teamă să încercați lucruri noi.

Sugestii de urmat pentru alegerea unui vin roșu

Vinul roșu este o băutură versatilă care se potrivește bine cu o varietate de mâncăruri. Iată câteva sugestii:

 • Carne roșie: Vinul roșu se potrivește bine cu carnea roșie, în special cu carnea de vită, miel și porc. Vinurile cu o structură mai puternică, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Merlot și Shiraz, merg bine cu carnea mai grasă, în timp ce vinurile cu o structură mai ușoară, cum ar fi Pinot Noir și Zinfandel, merg bine cu carnea mai slabă.
 • Pește și fructe de mare: Vinul roșu se potrivește bine și cu peștele și fructele de mare, în special cu peștele gras, cum ar fi somonul și tonul, și cu fructele de mare, cum ar fi creveții și midiile. Vinurile cu o structură mai ușoară, cum ar fi Pinot Noir și Zinfandel, merg bine cu peștele și fructele de mare, în timp ce vinurile cu o structură mai puternică, cum ar fi Cabernet Sauvignon și Merlot, pot fi servite cu pește gras și fructe de mare.
 • Paste: Vinul roșu se potrivește bine și cu pastele, în special cu pastele cu sosuri bogate, cum ar fi sosurile de roșii și sosurile de carne. Vinurile cu o structură mai puternică, cum ar fi Cabernet Sauvignon și Merlot, merg bine cu pastele cu sosuri bogate, în timp ce vinurile cu o structură mai ușoară, cum ar fi Pinot Noir și Zinfandel, merg bine cu pastele cu sosuri mai ușoare.
 • Brânzeturi: Vinul roșu se potrivește bine și cu brânzeturile, în special cu brânzeturile tari, cum ar fi cheddarul și parmezanul, și cu brânzeturile cu mucegai albastru, cum ar fi gorgonzola și Roquefort. Vinurile cu o structură mai puternică, cum ar fi Cabernet Sauvignon și Merlot, merg bine cu brânzeturile tari, în timp ce vinurile cu o structură mai ușoară, cum ar fi Pinot Noir și Zinfandel, merg bine cu brânzeturile cu mucegai albastru.
 • Deserturi: Vinul roșu se poate servi și cu deserturi, în special cu deserturi bogate, cum ar fi tortul de ciocolată și tortul de fructe. Vinurile cu o structură mai puternică, cum ar fi Cabernet Sauvignon și Merlot, merg bine cu deserturile bogate, în timp ce vinurile cu o structură mai ușoară, cum ar fi Pinot Noir și Zinfandel, merg bine cu deserturile mai ușoare.

Acestea sunt doar câteva sugestii generale. Desigur, cea mai bună modalitate de a afla ce mâncăruri se potrivesc cu vinul roșu este să experimentezi și să vezi ce îți place.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker