Telefoane

Este oficial Apple anunța ca telefoanele iPhone noi vor trece la USB-C

Da, Apple a confirmat oficial că iPhone-urile sale vor trece la încărcătorul USB-C începând cu modelul iPhone 15, care va fi lansat în septembrie 2023. Acest lucru înseamnă că iPhone-urile vor utiliza același tip de încărcător ca și alte dispozitive electronice, cum ar fi MacBook-urile și iPad-urile.

Decizia Apple de a trece la USB-C a fost salutată de mulți utilizatori, care au apreciat faptul că va fi mai ușor să își încarce dispozitivele. În prezent, iPhone-urile utilizează un port Lightning, care este diferit de portul USB-C, utilizat de majoritatea dispozitivelor electronice. Acest lucru a dus la confuzie și la necesitatea de a utiliza adaptoare pentru a încărca iPhone-urile cu alte dispozitive.

Se pare ca Uniunea Europeană a forțat mâna producătorului Apple, cerând tuturor producătorilor de dispozitive mobile să folosească standardul USB-C până la sfârșitul anului viitor. Așa că Apple se află acum într-o poziție incomodă de a îmbrățișa chiar tehnologia pe care nu și-a dorit-o.

Când compania va introduce iPhone 15 pe 12 septembrie, conectorii USB-C vor apărea pe cele patru noi modele de telefoane ale sale, precum și pe AirPods Pro, iar Apple îl va descrie drept un câștig major pentru clienți.

Trecerea la USB-C va simplifica, de asemenea, procesul de reciclare a dispozitivelor electronice. Dispozitivele cu același tip de port de încărcare pot fi reciclate împreună, ceea ce este mai eficient din punct de vedere al resurselor.

Iată câteva dintre beneficiile trecerii la USB-C pentru iPhone:

  • Mai ușor de utilizat: utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să utilizeze adaptoare pentru a încărca iPhone-urile cu alte dispozitive.
  • Mai eficient din punct de vedere al resurselor: dispozitivele cu același tip de port de încărcare pot fi reciclate împreună.
  • Mai compatibil: iPhone-urile vor fi compatibile cu o gamă mai largă de accesorii.

Articole relevante

Verifica si
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker