Aplicatii

Cum sa crești viteza telefonului cu Android care merge lent

După o perioada iți pui întrebarea de ce merge telefonul meu așa de lent? si atunci ești in impas dar poți afla cum sa faci ca telefonul tau sa meargă mai repede cum faci o optimizare a telefonului. Mărește viteza telefonului pe care rulează sistemul Android in câțiva pași simpli.

Hai sa vedem există mai multe modalități prin care poți crește viteza telefonului tău Android:

Optimizați setările:

 • Resetați animațiile: Navigați la Setări > Accesibilitate > Eliminare animații. Dezactivarea animațiilor va face ca tranzițiile interfeței să fie mai rapide.
 • Reduceți scalarea ecranului: Deschideți Setări > Afișare > Scalare ecran. Încercați să reduceți scalarea la 90% sau 85%.
 • Dezactivați widget-urile: Widget-urile pot consuma resurse și pot încetini telefonul. Dezinstalați sau dezactivați widget-urile pe care nu le utilizați frecvent.
 • Activați modul de economisire a bateriei: Modul de economisire a bateriei reduce performanța telefonului pentru a economisi energie. Puteți găsi această opțiune în Setări > Baterie.

Eliberați spațiu de stocare:

 • Ștergeți datele din cache: Datele din cache sunt fișiere temporare care pot fi stocate pe telefon. Ștergerea lor poate elibera spațiu și poate îmbunătăți performanța. Navigați la Setări > Stocare > Spațiu de stocare telefon > Date din cache și apăsați pe „Ștergeți datele din cache”.
 • Dezinstalați aplicațiile neutilizate: Aplicațiile neutilizate pot consuma spațiu de stocare și pot rula în fundal, consumând resurse. Dezinstalați aplicațiile pe care nu le mai utilizați.
 • Mutați fișierele în mediul de stocare cloud: Mutați fotografiile, videoclipurile și alte fișiere mari în mediul de stocare cloud, cum ar fi Google Drive sau Dropbox.

Mențineți software-ul actualizat:

 • Actualizați sistemul de operare Android: Asigurați-vă că rulați cea mai recentă versiune de Android. Actualizările de sistem includ adesea remedieri de erori și îmbunătățiri ale performanței.
 • Actualizați aplicațiile: Deschideți Magazinul Play și atingeți pictograma profilului dvs. Apoi, atingeți „Gestionați aplicațiile” și selectați „Actualizați toate”. Actualizați aplicațiile la cea mai recentă versiune.

Alte sfaturi:

 • Reporniți telefonul: O simplă repornire a telefonului poate elibera memoria și poate îmbunătăți performanța.
 • Utilizați o aplicație de accelerare a telefonului: Există o serie de aplicații de accelerare a telefonului disponibile în Magazinul Play care pot ajuta la optimizarea performanței telefonului.
 • Resetați telefonul la setările din fabrică: Aceasta ar trebui să fie ultima opțiune, dar dacă nimic altceva nu pare să funcționeze, resetarea telefonului la setările din fabrică poate rezolva problema. Rețineți că acest lucru va șterge toate datele de pe telefon, deci asigurați-vă că le-ați făcut backup în prealabil.

Dacă ați încercat toate aceste sfaturi și telefonul dvs. este încă lent, este posibil să existe o problemă hardware. Ar trebui să duceți telefonul la un centru de service autorizat pentru a fi diagnosticat.

Sper ca informațiile te vor ajuta!

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker