Software

Microsoft anunță retragere WordPad

Microsoft a anunțat că va elimina treptat WordPad, un procesor de text de bază care a fost inclus cu Windows din 1995. Compania spune că WordPad nu mai este actualizat și va fi eliminat într-o versiune viitoare a Windows.

Microsoft nu a precizat încă când va fi eliminat WordPad din Windows, dar este de așteptat să se întâmple în următorii câțiva ani. Între timp, utilizatorii care mai trebuie să folosească WordPad pot continua să facă acest lucru, dar ar trebui să fie conștienți că acesta nu va mai primi actualizări de securitate sau remedieri de erori.

Microsoft sfătuiește utilizatorii să treacă la Microsoft Word sau Notepad pentru nevoile lor de procesare a textului. Microsoft Word este un procesor de text mai puternic, care oferă o gamă mai largă de funcții, în timp ce Notepad este un editor de text mai simplu, care este încă mai potrivit pentru sarcinile de bază.

Decizia de a elimina treptat WordPad nu este surprinzătoare. Aplicația a fost în mare măsură umbrită de Microsoft Word în ultimii ani și nu a primit actualizări majore de mult timp. Microsoft speră probabil că, prin eliminarea WordPad, își poate concentra resursele pe dezvoltarea și îmbunătățirea Microsoft Word și Notepad.

Iată câteva dintre motivele pentru care Microsoft renunță treptat la WordPad:

  • WordPad nu mai este actualizat. Aceasta înseamnă că nu primește funcții noi sau remedieri de securitate.
  • WordPad nu este la fel de puternic ca Microsoft Word. Microsoft Word oferă o gamă mai largă de funcții, cum ar fi formatare avansată, instrumente de colaborare și șabloane.
  • WordPad nu este la fel de popular ca Microsoft Word. Majoritatea persoanelor care trebuie să folosească un procesor de text folosesc Microsoft Word.

Dacă încă utilizați WordPad, ar trebui să începeți să planificați trecerea la Microsoft Word sau Notepad. Microsoft Word este o alegere mai bună pentru majoritatea oamenilor, dar Notepad este o opțiune bună dacă aveți nevoie de un editor de text simplu.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker