Casa si gradina

Sfaturi utile cum sa le alegi cele mai bune calorifere in 2024

Alegeți caloriferul potrivit pentru casa dumneavoastră nu este niciodată un lucru ușor, mai ales ca in ultimi ani au apărut o paleta vasta de modele care vin cu diverse specificații si care uneori dau bătăi de cap. Alegerea caloriferului potrivit pentru casa ta poate fi o sarcină descurajantă, având în vedere varietatea de opțiuni disponibile pe piață. Haideți sa facem puțina lumina si sa încercam sa vedem cam care ar fi optiunile pentru calorifere in 2024.

Tipuri de calorifer din care poți alege

Exista mai multe variante constructive de calorifere si care vin cu avantaje si dezavantaje, Caloriferele pot fi realizate din mai multe materiale astfel:

Calorifere din oțel

Caloriferele din oțel sunt o opțiune populară pentru încălzirea spațiilor rezidențiale și comerciale datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. Caloriferele realizate din oțel sunt cele mai comune și sunt, de obicei, foarte ieftine. Astfel caloriferele de otel sunt durabile și au o rezistență la coroziune buna. Confecționate din panouri sudate cu aripioare de convecție, asigurând o eficiență termică ridicată o încălzire rapida a locuinței. Atenție insa la spatiile umede si umiditatea din locuința întrucât exterior acestea pot rugini.

Calorifere din aluminiu

Ușoare, elegante, design modern. Aluminiul este un metal ușor, ceea ce face ca caloriferele din aluminiu să fie ușor de transportat și instalat. Are o conductivitate termică ridicată, ceea ce înseamnă că transferă căldura rapid de la agentul termic la aerul din încăpere. Caloriferele din aluminiu sunt rezistente la coroziune și pot dura mulți ani. sunt disponibile într-o varietate de modele și culori, ceea ce le face o opțiune atractivă pentru orice decor.

Tipuri de calorifere din aluminiu:

 • Calorifere secționate: sunt formate din mai multe secțiuni care pot fi asamblate pentru a crea un calorifer de dimensiunea dorită.
 • Calorifere portprosop: Sunt concepute special pentru a fi instalate în băi și au bare încălzite pentru uscarea prosoapelor.
 • Calorifere decorative: Sunt disponibile într-o varietate de modele și culori pentru a se potrivi cu orice decor.
calorifer de aluminiu cu segmente

Calorifere din fontă

Caloriferele din fontă sunt extrem de durabile și pot rezista la presiuni ridicate și temperaturi extreme. Au o durată de viață medie de 50-80 de ani, mult mai mare decât alte tipuri de calorifere. Fonta are o inerție termică mare, ceea ce înseamnă că se încălzește lent, dar reține căldura pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru le face ideale pentru sistemele de încălzire cu temperaturi scăzute, precum cele cu pompe de căldură.

Fonta este rezistentă la coroziune, făcând caloriferele din fontă ideale pentru utilizare în medii umede, precum băi și bucătării.

Caloriferele din fontă sunt disponibile într-o varietate de modele și stiluri, de la modele clasice la modele moderne. Pot fi vopsite în diverse culori pentru a se potrivi cu decorul interior.

Avantaje:

 • Durabilitate: Durata de viață lungă, investiție rentabilă.
 • Eficiență: Retenție termică excelentă, ideală pentru temperaturi scăzute.
 • Rezistență: Rezistente la coroziune, potrivite pentru medii umede.
 • Versatilitate: Disponibile în diverse modele și culori.

Dezavantaje:

 • Cost: Pot fi mai scumpe decât alte tipuri de calorifere.
 • Greutate: Sunt grele și pot fi dificil de instalat.
 • Inerție termică: Se încălzesc lent, pot fi mai puțin eficiente pentru încălzirea rapidă a spațiilor.

Cu toate acestea, luând în considerare câțiva factori cheie, poți găsi cu ușurință caloriferul perfect pentru a te bucura de confort termic optim în locuința ta.

Factori cheie in alegerea caloriferului

1. Dimensiunea camerei:

Primul pas este să determini puterea termică necesară pentru a încălzi eficient camera. Dimensiunea camerei este un factor esențial în acest sens. Există diverse formule online care te pot ajuta să calculezi puterea calorică necesară în funcție de suprafața camerei, înălțimea tavanului, gradul de izolare termică și alți factori.

2. Tipul de sistem de încălzire:

Este important să te asiguri că alegi un calorifer compatibil cu sistemul tău de încălzire. Caloriferele pot fi fabricate din oțel, aluminiu, fontă sau alte materiale și pot fi compatibile cu sisteme de încălzire centrală, electrice sau pe bază de pardoseală radiantă.

3. Eficiența energetică:

Optează pentru un calorifer cu o eficiență energetică ridicată pentru a economisi energie și a reduce costurile facturilor. Alege modele cu eticheta energetică A sau B, care oferă un transfer termic optim și pierderi minime de energie.

4. Materialul caloriferului:

Fiecare material are propriile sale avantaje și dezavantaje. Caloriferele din oțel sunt durabile și accesibile, cele din aluminiu se încălzesc rapid și oferă un design modern, iar cele din fontă sunt robuste și rețin căldura pentru o perioadă mai lungă de timp.

5. Designul și estetica:

Alege un calorifer care se potrivește cu stilul și decorul camerei tale. Există o gamă largă de modele disponibile, de la calorifere clasice din fontă la modele moderne din aluminiu cu finisaje diverse.

6. Funcții suplimentare:

Anumite calorifere pot include funcții suplimentare, cum ar fi termostate integrate, ventilatoare pentru o mai bună distribuție a căldurii sau suporți pentru prosoape. Alege un model care oferă funcțiile de care ai nevoie pentru un plus de confort și eficiență.

7. Sfaturi suplimentare:

 • Consultă un specialist în instalații sanitare pentru a te ajuta să alegi caloriferul potrivit pentru nevoile tale specifice.
 • Asigură-te că instalezi caloriferele corect pentru a maximiza eficiența lor și a evita problemele de încălzire.
 • Realizează o mentenanță regulată a caloriferelor pentru a le menține în stare optimă de funcționare.

Urmând acești pași și luând în considerare factorii menționați, vei putea alege cu ușurință caloriferul perfect pentru a te bucura de un climat interior confortabil și plăcut în locuința ta.

Alte aspecte:

 • Materialul: Oțelul este durabil, aluminiul este ușor, fonta este clasică.
 • Designul: Alegeți un design care se potrivește cu gustul dumneavoastră.
 • Prețul: Stabiliți un buget și comparați prețurile.
 • Marca: Alegeți o marcă de renume pentru calitate și garanție.

Recomandări calorifere 2024

Cateva produse care merita atenția dar nu sunt singurele pe piața modele sunt sute insa trebuie sa găsești caloriferul potrivit nevoilor tale ținând cont de cele de mai sus. Cateva modele bune cu feedback pozitiv sunt.

 • Calorifer din oțel Purmo : Durabil, eficient, aripioare duble.
 • Calorifer aluminiu Royal Thermo Revolution: Ușor, elegant, design modern.
 • Calorifer din fontă Viadrus Kalor: Durabil, clasic, design tradițional.
 • Calorifere de la Ferolli
 • Calorifer aluminiu Delta Clima Nova
 • Calorifere Vogel & Noot

Alegeți cu atenție caloriferul potrivit pentru a vă bucura de confort termic și facturi reduse!

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker