Jocuri

Lansare DIablo IV este pe ultima suta de metri

Diablo IV este un viitor joc video de rol de acțiune dezvoltat de Blizzard Entertainment, al patrulea joc principal din seria Diablo, care a fost anunțat la BlizzCon, la 1 noiembrie 2019. La 12 iunie 2022, a fost anunțată o lansare în 2023.

Dar se pare că Blizzard este din nou pe drumul cel bun, iar Diablo IV este cel mai nou titlu care a ieșit pe porțile studioului. Diablo IV reprezintă întoarcerea seriei la originile mai întunecate și promite să îmbunătățească fiecare aspect al jocurilor precedente. Este oare așa? Merită Diablo IV jucat sau este doar o altă încercare a celor de la Blizzard de a face bani, asemenea Diablo Immortal? Toate răspunsurile în continuare.

Poveste
Și hai să începem cu povestea, un capitol la care jocurile precedente au stat bine. Mă bucur să spun că așa este și în cazul lui Diablo IV, iar firul narativ este structurat bine și are un pacing corect. Personajele sunt foarte plăcute, interacțiunile sunt mai detaliate și pline de informații și mi-a plăcut să văd mai multe cinematic-uri și cutscene-uri presărate pe tot parcursul jocului.

Antagonistul din Diablo IV își face rapid simțită prezența încă de la început. Afli cine e Lilith și ce vrea ea să facă rău omenirii imediat și nu trebuie să fii un veteran al seriei ca să înțelegi ce se întâmplă. Și fix ăsta este unul dintre lucrurile pe care Diablo IV le face cel mai bine. Este foarte prietenos cu jucătorii noi, cu cei care poate au mai auzit de Diablo dar nu au încercat un joc din serie niciodată.

La capitolul narațiune, Diablo IV se ia mai în serios decât Diablo III. Personajele sunt mai bine conturate, quest-ul principal este plin de conversații interesante care iau la disecat natura umană și care te fac să ții la fiecare NPC nou care îți apare în cale. Este o poveste despre moarte și răzbunare foarte bine pusă la punct, care m-a făcut să stau lipit de monitor.

Nu o să intru în detalii despre lucrurile care se întâmplă în poveste, cel mai bine zic că ar fi să descoperiți singuri tot ce are acest joc de arătat. Pe lângă quest-ul principal, natura open-world a lui Diablo IV atrage de la sine și niște activități secundare presărate pe hartă, despre care vom discuta ceva mai târziu. Până atunci, vreau să ating subiectul quest-urilor secundare.

Trebuie să recunosc că nu sunt cine știe ce. Majoritatea dintre ele sunt task-uri banale cum ar fi să te duci să omori un boss, iei nu știu ce item și îl aduci înapoi. Conversațiile cu personajele care îți dau aceste obiective secundare adaugă detaliu lumii, sunt de acord. Dar am văzut destul de puține care chiar au substanță și la un moment dat te saturi să auzi cum nu știu ce paznic din fort a pierdut un pandantiv de-al nevesti-sii pe care îl vrea înapoi.

Grafică și sunet

În contrast cu jocul precedent, Diablo IV adoptă o atmosferă mai întunecată și mai scary. Arhitectura este mult mai grotească, inamicii sunt urâți cu patimă și este mult mai întuneric în general. Am avut un sentiment de neliniște de fiecare dată când traversam o catedrală abandonată sau o peșteră plină de păianjeni, și îi acord o bilă albă lui Diablo IV pentru asta. Mi-a plăcut și estetica mai colorată din Diablo III, dar recunosc faptul că prefer ce văd aici.

Și la capitolul sunet am lucruri bune de spus. Zgomotele pe care le fac inamicii sunt oribile în cel mai frumos mod posibil iar muzica este aleasă cu atenție și complimentează bine atmosfera ușor creepy. Feedback-ul auditiv pe care îl primești atunci când dai o abilitate este foarte satisfăcător și nu am nimic rău de comentat aici, well done Blizzard!

Concluzie

În concluzie, merită Diablo IV timpul tău? Răspunsul meu e un clar și răspicat: DA! Acest joc aduce laolaltă toate chestiile bune din jocurile precedente și le rafinează la toate capitolele. Gameplay-ul e probabil cel mai bun din serie, firul narativ e mai bine structurat și e mult mai bogat iar lumea deschisă este reușită și părerea mea e că se pliază bine pe acest gen de joc, lăsând la o parte cerința de a fi conectat la internet.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker