SoftwareTehnologie

File explorer UI redesign in Windows 11

Acum că File Explorer este alimentat de Windows App SDK , introducem un File Explorer Home modernizat alimentat de WinUI . Fișierele recomandate pentru utilizatorii conectați la Windows cu un cont Azure Active Directory (AAD) vor fi afișate ca un carusel și miniaturi de fișiere de suport, care vor fi disponibile în curând. Dosarele cu acces rapid (disponibile implicit pentru utilizatorii conectați la Windows cu un cont Microsoft), Favorite și Recente aduc, de asemenea, o experiență actualizată cu WinUI.

De asemenea, introducem o bară de adrese și o casetă de căutare modernizate în File Explorer. Noua bară de adrese recunoaște inteligent folderele locale vs. cloud cu stare încorporată. Pentru utilizatorii OneDrive, veți observa că bara de adrese conține acum starea dvs. de sincronizare OneDrive și cota.

Iluminare dinamica

Dynamic Lighting oferă utilizatorilor și dezvoltatorilor Windows controlul nativ al dispozitivelor de iluminat care implementează standardul deschis HID LampArray. Prin adoptarea unui standard deschis și prin colaborarea cu partenerii noștri OEM și ODM, Microsoft încearcă să îmbunătățească dispozitivul RGB și ecosistemul software pentru utilizatori prin creșterea interoperabilității dispozitivelor și aplicațiilor. Sunt incluse API-uri pentru aplicațiile Windows pentru a controla dispozitivele din fundal și din prim-plan, precum și o pagină în Setări Windows pentru ca utilizatorii să personalizeze modul în care se comportă dispozitivele.

Mai mulți producători de dispozitive, inclusiv Acer, ASUS, HP, HyperX, Logitech, Razer și Twinkly, au colaborat cu Microsoft pentru Dynamic Lighting.

Noua pagină de setări de iluminare dinamică.

Odată cu lansarea lui Windows 11, cei de la Microsoft s-au angajat într-o misiune de reîmprospătare a interfeței grafice. Au început ușor cu un dark mode, care mai apoi s-a răspândit pe la Notepad și alte aplicații default, iar mai apoi au început nebuniile. Task Manager nou, funcții noi, bara aia pe centru cu widget de vreme. Și era și normal ca File Explorer, ori My Computer cum îl mai știm unii, să treacă prin câteva schimbări la față. Acum este în teste o versiune nouă și am apucat să vedem câteva imagini cu aceasta.

Windows 11 Update UI File Explorer

Noul UI al File Explorer include o interfață modernă, care îți arată pe prima pagină niște previzualizari ale documentelor recente, ori ale celor favorite. Alte lucruri care s-au mai schimbat sunt bara de adresă și cea de căutare, ambele primind un refresh vizual. Iar pentru cei care folosesc One Drive, de acum accesul este mai simplu și vei ști mereu dacă fișierele tale sunt salvate în cloud grație unui indicator special.

Update-ul din care face parte interfața nouă de File Explorer este același în care Windows 11 va primi suport pentru controlul iluminării RGB. Când am vorbit despre asta ultima dată nu știam care sunt partenerii implicați, dar acum avem și-o listă de suspecți: Acer, Asus, HP, HyperX, Logitech, Razer și Twinkly. Aceste funcții noi ale lui Windows 11 sunt deja în stadiu de testare pe canalul Insider de la Microsoft și vor fi introduse în versiunea publică în viitorul destul de apropiat. Anunt oficial update Windows 11

Windows 11 Update UI File Explorer

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker