SoftwareTehnologie

Microsoft DirectStorage mana de ajutor pentru creatorii de jocuri

Microsoft DirectStorage este un nou API care permite jocurilor să acceseze spațiul de stocare direct de pe GPU, ocolind CPU-ul. Acest lucru poate îmbunătăți semnificativ timpii de încărcare și poate reduce bâlbâiala în jocuri asa cum anunta Microsoft.

DirectStorage a fost introdus pentru prima dată pe consolele Xbox Series X/S, iar acum este disponibil pe Windows 10 și 11. Pentru a utiliza DirectStorage, computerul trebuie să aibă un SSD NVMe compatibil și o placă grafică care acceptă DirectX 12 Ultimate.

Cum funcționează DirectStorage

Când un joc folosește DirectStorage, poate încărca active direct de pe SSD pe GPU, fără ca CPU-ul să fie nevoie să intervină. Acest lucru poate reduce semnificativ timpul necesar pentru încărcarea activelor, ceea ce poate duce la timpi de încărcare mai rapidi și un joc mai fluid.

DirectStorage poate ajuta, de asemenea, la reducerea bâlbâiala în jocuri. Bâlbâiala apare atunci când jocul trebuie să aștepte ca CPU să termine procesarea datelor înainte de a putea continua redarea cadrelor. Prin ocolirea procesorului, DirectStorage poate ajuta la reducerea acestui timp de așteptare și la îmbunătățirea fluidității generale a jocului.

DirectStorage este încă o tehnologie relativ nouă și nu este încă susținută pe scară largă de jocuri. Cu toate acestea, tot mai multe jocuri încep să adopte DirectStorage și este de așteptat să devină mai frecvente în viitor.

Beneficiile utilizării Microsoft DirectStorage:

  • Timpi de încărcare mai rapid: DirectStorage poate reduce semnificativ timpul de încărcare pentru jocuri, în special pentru cele cu cantități mari de date.
  • Blocaje reduse: DirectStorage poate ajuta la reducerea bâlbâirii în jocuri, permițând GPU-ului să acceseze datele direct de pe SSD fără ca CPU-ul să fie nevoie să intervină.
  • Performanță îmbunătățită: DirectStorage poate ajuta la îmbunătățirea performanței generale a jocurilor prin reducerea timpului necesar pentru a încărca elementele și texturile.

Dacă doriți să îmbunătățiți performanța jocurilor dvs., atunci ar trebui să luați în considerare utilizarea Microsoft DirectStorage. Cu toate acestea, este important să rețineți că nu toate jocurile acceptă încă DirectStorage, așa că va trebui să verificați dacă jocurile dvs. preferate sunt compatibile.

Cerințele de sistem pentru utilizarea Microsoft DirectStorage:

  • Windows 10 v1909 sau o versiune ulterioară
  • SSD NVMe
  • Placă grafică care acceptă DirectX 12 Ultimate

Dacă aveți un computer compatibil, atunci puteți activa DirectStorage în setările Windows 10 sau 11. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Setări și accesați Sistem > Stocare > Configurați setările de stocare. În secțiunea „Setări avansate de stocare”, activați opțiunea „Utilizați DirectStorage”.

Odată ce DirectStorage este activat, va trebui să reporniți computerul.

După repornirea computerului, jocurile care acceptă DirectStorage vor putea profita de el.

Articole relevante

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker